Birgitta Höglunds 140 bästa tips till påsk

Populära påsktips

Idag får du ett av de mest besökta inläggen här på bloggen i repris, nu med en uppdatering av många nyare recept.

Här jag har samlat mina bästa tips både från bloggens stora arkiv och mina kokböcker, på all slags rätter som passar till påskens festmåltider.

Allt är glutenfritt och sockerfritt, mycket går att anpassa till mjölkfritt så du kan laga något för alla dina påskgäster.

Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att hitta mina recept på naturligt god mat till påskbordet.

Påskbufféns fiskrätter

Inlagd sill

Citronsill

Senapssill

Vitlökssill

Rödvinssill

Mousse på matjessill

Gubbröra

Rullströmming med pepparrot

Gurkbåtar med färskost och musslor

Räkmousse

Vitlöksräkor

Skinkkorgar med skagenröra

Äppelgravad lax

Laxbakelse med räkor

Litet laxpaket med fetaost

Laxrullar med äggsmör

Laxmousse

Gravrökt lax med hjortronsås

Gravlax med mammas dillmajonnäs

Rökta laxfenor med två såser

Makrill i tomat

Varmrökt sik med örtsås

Laxsallad med dansk remouladsås

Laxröra på våffelhjärta

Smörgåstårta LCHF/Paleo

Grillad lax med fetaost och mango

Baconlindad laxtournedos

Tjälknöl från Långkok för LCHF och Paleo... Foto Mikael Eriksson

Tjälknöl från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Kalla kötträtter

Tjälknöl

Gravad älgstek

Rökt renhjärta med pepparrotsgrädde

Serranorullar med färskost

Kesofyllda rostbiffrullar

Basturökt fårlår med hjortroncrème

Örtmarinerad rådjursstek

Rhode Island

Kalla såser och röror

Hemgjord majonnäs och aioli

Saffransaioli och fetaoströra

Aioli på macadamiaolja

Rhode Islandsås

Citronsås

Vitlökskeso

Tomatpesto

Mojo – kanarisk paprikasås

Valnötsröra

Grönsakspaté med fetaostcrème

Ägg och grönsaksrätter

Fyllda ägghalvor

Äggröra med paprika och chili

Sallad med getost och jordgubbar

Färskoströra med avokado

Krämig zucchinisallad

Grön och röd coleslaw

Valnötsfyllda omelettrullar

Varm paprikasallad

Ostpaj på mandelbotten

Turkisk morotsröra

Guacamole med chili och dill

Tomatchutney med citron

Marinerade cocktailtomater

Inlagd svamp

Marinerad fetaost

Grillad fetaost och ostkex

Halloumi med varm tomatsallad

Tre avokadoröror

Morotslåda

Grönsakspaté

Äggröra med pepparrot

Rödbetssallad

Gratäng med palsternacka och pepparrot

Rättikagratäng

Örtkryddad Lammstek

Lammstek med rödvinssky

Lammrätter

Lammstek med rödvinssky

Varm lammsallad med aioli

Lammfärsbiffar med zucchiniwok

Lammgryta med smaker från Medelhavet

Revbensspjäll av lamm med brynt vitlökssmör

Grillspett med lamm, halloumi och äppeltzatziki

Citronmarinerad lammsadel med tomatsås och dijonnaise

Lammstek med gräddsås

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold...

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Kycklingrätter

Ugnsstekt kyckling med örter

Grillat, citronmarinerat kycklingspett med kanarisk mojo

Saffranskyckling med ingefärsmajonnäs

Kycklingwok med ingefära

Tacokryddad kycklingpaj

Kycklingleverpaté med havtornsgelé

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Rimmat kycklingbröst med guacamole och fetaostsmör

Lax med gräddsås

Festlig lax med dillgräddsås

Varma såser

Vitvinssås

Kantarellsås

Pepparsås

Bearnaisesås

Örtsmörsås

Choronsås

Chilihollandaise

Dillgräddsås

Mandelmusslor ur LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson

Mandelmusslor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Desserter och glutenfria bakverk

Chokladmousse med hallon

2 x Chokladmousse med whisky eller kokosmjölk

Hallonfromage

Vaniljpannacotta

Pannacotta med kokos och rabarber

Små blåbärspajer

Ostkaka på keso

Mandelostkaka

Saffransostkaka

Äppelkompott med lime

Raw chokladkaka med lingontopping

Gräddbakelse med bär

Vaniljparfait

Hallonmousse och mangomousse

Blåbärspannacotta

Mörk chokladparfait

Kardemummakaka

Mandelmusslor

Chokladdoppade kokoskakor

Nötchokladkakor

Ischokladtryffel med hjortron

Citrontryfflar och svartvinbärsgodis

Blåbärsbollar

Drottningtryfflar

Syrliga energibollar

Påskens godaste tårta

Drycker

Äggtoddy

Sockerfritt iste

Två goda smoothies

Isvatten med örter och bär

Kryddkaffe

Varm choklad med kardemumma

Varm choklad med mynta och kokos

Västerbottensmuffins

Glutenfria matbröd och utflyktsmackor

Mitt bästa vita formbröd och tips på varma mackor

Kolbulle och ostvåfflor/chaffles

Halloumibröd

Västerbottensmuffins

Hasselnötsbullar

Fetaostbullar

Mjölkfria scones

Fröbröd med soltorkade tomater och timjan

Nöt/fröbröd

Mandelbröd

Fröknäckebröd/frökex

Mitt populära valnötsbröd

Kokbokstips

Jag blir väldigt glad om du vill stötta mitt skrivande genom att köpa någon eller några av mina kokböcker, på bilden ovan ser du några av rätterna från Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Du kan läsa mer om mina böcker i länkarna nedan, de går även bra att beställa hem till din lokala bokhandlare och de finns också att låna på Biblioteket.

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör som E-kokbok

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Låt bönor förändra ditt liv – E-kokboken

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-kokbok

Ät, njut och må gott i Påsk!

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2024/03/24/birgitta-hoglunds-140-basta-tips-till-pask/trackback/

RSS feed for comments on this post.

27 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ljuvligt, tackar! Ligger däckad med en förkylning så är inte riktigt på topp, men fick en kick av att läsa recepten. Mums!

  2. Hej Birgitta!
    Jag har en helt annan fråga som jag undrar om du kan svara på. Jag kokade en buljong av ett ekologiskt kycklingskrov, med rosmarin, salt, lite kycklingfond, en halv citron, 2 liter vtn. Hade först ugnsbakat kycklingen och använt lite tamarisoya och smör. Buljongen kokade på spisen ett par timmar och sedan stod den väl försluten wonderbag över natten. När jag öppnade locket var buljongen grå, nästan svart och skrovets köttiga delar svarta. Har du någon idé om hur det kan bli så och tror du den ska slängas?
    Bästa hälsningar Carin

    • Hej. Det låter mystiskt, men kanske det blivit utfällning av järn pga citronen om du hade en gjutjärnsgryta? Smakar den bra så är det ingen fara, du kan ju använda den i såser och grytor.

      • Ja jag hade en gjutjärnsgryta och buljongen smakar bra och utan bismak. Visste inte att det kunde bli en sådan effekt! Tack för svaret! Då ska jag använda den som bas till soppa 🙂

      • Just syra kan ge en reaktion med järn, men det är ju nyttigt att få lite extra järn i maten 🙂

  3. […] Birgitta delar som vanligt med sig av sina recept gratis i sin blogg och här finner ni en stor samling påskrecept. […]

  4. Oj så otroligt mycket recept!
    Tackar för allt du delar ned dej😊!!

  5. Våfflor

  6. Fantastisk, välgjord och troligen alldeles utmärkt välsmakande! Vilken beundransvärd prestation du har gjort!

    • Tack, Göran. Vad roligt att höra att du uppskattar min receptsamling 🙂

  7. Fantastisk blogg!

  8. tack

  9. Toppen!….som alltid.
    Tusen tack för recept och inspiration.
    GLAD PÅSK 🐣🐣

  10. […] har Birgitta laddat upp med Påskspecial – 130 tips på recept till påskens buffé. Har ej hunnit titta igenom, men jag delar med mig i alla fall för jag vet att det är otroligt […]

  11. […] Här kan du hitta en massa fina recept till påsk. […]

  12. […] härlig påskspecial med 130 recept som passar till den kommande helgen! Här hitta du alla hennes påskrecept á la LCHF och paleo! […]

  13. […] På Birgitta Höglunds blogg. […]

  14. Tack för underbara recept och nu för Din Påskspecial, Birgitta! Superbra! Och framför allt för att Du är ute i god tid, så jag hinner med min planering för världens godaste maträtter till påsk tillsammans med matglada människor ! Önskar Dig Glad Påsk 🐣 !

    • Tack, Birgit. Ja, bra mat kräver ju lite planering, så därför passade det bra att dela de här recepten just idag 🙂

  15. Taaaaaack….


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.