Populära påsktips
Idag får du ett av de mest besökta inläggen här på bloggen i repris, nu med en uppdatering av många nyare recept.
Här jag har samlat mina bästa tips både från bloggens stora arkiv och mina kokböcker, på all slags rätter som passar till påskens festmåltider.
Allt är glutenfritt och sockerfritt, mycket går att anpassa till mjölkfritt så du kan laga något för alla dina påskgäster.
Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att hitta mina recept på naturligt god mat till påskbordet.
Påskbufféns fiskrätter
Gurkbåtar med färskost och musslor
Gravlax med mammas dillmajonnäs
Laxsallad med dansk remouladsås
Grillad lax med fetaost och mango
Kalla kötträtter
Rökt renhjärta med pepparrotsgrädde
Basturökt fårlår med hjortroncrème
Kalla såser och röror
Ägg och grönsaksrätter
Sallad med getost och jordgubbar
Varm paprikasallad
Gratäng med palsternacka och pepparrot
Lammrätter
Lammfärsbiffar med zucchiniwok
Lammgryta med smaker från Medelhavet
Revbensspjäll av lamm med brynt vitlökssmör
Grillspett med lamm, halloumi och äppeltzatziki
Citronmarinerad lammsadel med tomatsås och dijonnaise
Kycklingrätter
Grillat, citronmarinerat kycklingspett med kanarisk mojo
Saffranskyckling med ingefärsmajonnäs
Kycklingleverpaté med havtornsgelé
Kycklingbröst med gräddstuvad mangold
Rimmat kycklingbröst med guacamole och fetaostsmör
Varma såser
Desserter och glutenfria bakverk
2 x Chokladmousse med whisky eller kokosmjölk
Pannacotta med kokos och rabarber
Raw chokladkaka med lingontopping
Citrontryfflar och svartvinbärsgodis
Drycker
Varm choklad med mynta och kokos
Glutenfria matbröd och utflyktsmackor
Mitt bästa vita formbröd och tips på varma mackor
Kolbulle och ostvåfflor/chaffles
Mjölkfria scones
Fröbröd med soltorkade tomater och timjan
Kokbokstips
Jag blir väldigt glad om du vill stötta mitt skrivande genom att köpa någon eller några av mina kokböcker, på bilden ovan ser du några av rätterna från Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Du kan läsa mer om mina böcker i länkarna nedan, de går även bra att beställa hem till din lokala bokhandlare och de finns också att låna på Biblioteket.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör som E-kokbok
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Låt bönor förändra ditt liv – E-kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-kokbok
Ljuvligt, tackar! Ligger däckad med en förkylning så är inte riktigt på topp, men fick en kick av att läsa recepten. Mums!
Krya på dig och Glad Påsk 🙂
Hej Birgitta!
Jag har en helt annan fråga som jag undrar om du kan svara på. Jag kokade en buljong av ett ekologiskt kycklingskrov, med rosmarin, salt, lite kycklingfond, en halv citron, 2 liter vtn. Hade först ugnsbakat kycklingen och använt lite tamarisoya och smör. Buljongen kokade på spisen ett par timmar och sedan stod den väl försluten wonderbag över natten. När jag öppnade locket var buljongen grå, nästan svart och skrovets köttiga delar svarta. Har du någon idé om hur det kan bli så och tror du den ska slängas?
Bästa hälsningar Carin
Hej. Det låter mystiskt, men kanske det blivit utfällning av järn pga citronen om du hade en gjutjärnsgryta? Smakar den bra så är det ingen fara, du kan ju använda den i såser och grytor.
Ja jag hade en gjutjärnsgryta och buljongen smakar bra och utan bismak. Visste inte att det kunde bli en sådan effekt! Tack för svaret! Då ska jag använda den som bas till soppa 🙂
Just syra kan ge en reaktion med järn, men det är ju nyttigt att få lite extra järn i maten 🙂
[…] Birgitta delar som vanligt med sig av sina recept gratis i sin blogg och här finner ni en stor samling påskrecept. […]
Oj så otroligt mycket recept!
Tackar för allt du delar ned dej😊!!
Tack, Carina, roligt att höra 🙂
Våfflor
Vill du ha recept på våfflor menar du?
Fantastisk, välgjord och troligen alldeles utmärkt välsmakande! Vilken beundransvärd prestation du har gjort!
Tack, Göran. Vad roligt att höra att du uppskattar min receptsamling 🙂
Fantastisk blogg!
Tack, vad roligt att höra att du uppskattar min blogg 🙂
tack
Tack själv 🙂
Toppen!….som alltid.
Tusen tack för recept och inspiration.
GLAD PÅSK 🐣🐣
Tack, Glad Påsk 🙂
[…] har Birgitta laddat upp med Påskspecial – 130 tips på recept till påskens buffé. Har ej hunnit titta igenom, men jag delar med mig i alla fall för jag vet att det är otroligt […]
[…] Här kan du hitta en massa fina recept till påsk. […]
[…] härlig påskspecial med 130 recept som passar till den kommande helgen! Här hitta du alla hennes påskrecept á la LCHF och paleo! […]
[…] På Birgitta Höglunds blogg. […]
Tack för underbara recept och nu för Din Påskspecial, Birgitta! Superbra! Och framför allt för att Du är ute i god tid, så jag hinner med min planering för världens godaste maträtter till påsk tillsammans med matglada människor ! Önskar Dig Glad Påsk 🐣 !
Tack, Birgit. Ja, bra mat kräver ju lite planering, så därför passade det bra att dela de här recepten just idag 🙂
Taaaaaack….
Varsågod. Sprid gärna inlägget vidare till dina vänner ❤