Mandelostkaka ca 6-8 port
3 ägg
1 dl riven ost
1 dl keso
1 dl flagad mandel
50 g smör
2 msk pofiber
1-2 krm nymald kardemumma
Ev lite valfri sötning
Rosta den flagade mandel några minuter i en torr stekpanna. Vänd runt den under tiden och akta så det inte bränns.
Rör ner smör och sötning mot slutet. Låt smöret smälta och svalna av en stund.
Rör samman ägg, keso och riven ost. Blanda ner pofiber i smeten tillsammans med mandel/smörblandningen, smaka av med kardemumma.
Häll över i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen, 175° i 40 minuter.
Låt svalna och servera med bär, sylt, vispad grädde eller ät den bara som den är till en kopp kaffe.
Fler av mina glutenfria bakverk hittar du i bakboken Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt, just nu kostar den endast 79 kr i länken att förboka till Bokrean.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!