Varm sallad med lamm, paprika och örter

Lammgryta

Lamm med paprika och örter 2 port

300 g fint tärnad lammstek

1 grön paprika

1 röd paprika

1 tomat

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1 msk olivolja

2 tsk pressad citron

1 tsk timjan

1 tsk mynta

½ tsk chiliflingor

Salt

Bryn lammtärningarna ordentligt i smör och olja.

Krydda med salt, chili, citron och örter.

Tärna grönsakerna fint och låt dem steka med köttet i 10 minuter.

Smaka av om det behövs mer salt.

Servera grytan med aioli och en sallad eller brynt blomkål.

Bilden nedan kommer från min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips, en perfekt present till alla som uppskattar naturligt god mat.

Majonnäs och Aioli från Grillmat LCHF  Foto Mikael Eriksson

Majonnäs och aioli
Foto Mikael Eriksson

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/11/13/varm-sallad-med-lamm-paprika-och-orter/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.