Lättbakad helgnjutning
Idag får du ett av mina godaste tips på frukostbröd till helgens bruncher.
Många glutenfria lågkolhydratbröd smakar mest bara ägg, men här ger halloumin både god smak och tuggmotstånd.
Just nu är jag uppe i Östersund och tänker njuta av långa promenader i det vintervita landskapet nu i helgen.
På tisdag åker jag till Ånge för att ha föredrag om hur jag ätit mig friskare, kvällen på Skogens Sköna Gröna är fullbokad.
Glutenfritt frukostbröd
2 dl riven halloumi
2 ägg
1 ½ dl crème fraiche
25 g smält smör
½ dl hela psylliumfrön
2 msk helt linfrö
2 msk sesamfrön
2 msk kokosflingor
1 tsk pofiber
½ krm salt
Rör ihop ägg, crème fraiche och smör i en bunke.
Blanda ner alla frön, kokos, pofiber, salt och ost.
Låt smeten stå i kylen och svälla i 2 timmar.
Forma till matskedsstora bollar och lägg på bakplåtspapper.
Bred ut till platta kakor och grädda på 200° i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Jag fick till 23 små brödkakor av den här satsen.
Lösfrys och ta fram och tina i ugn eller brödrost eftersom.
Hej Birgitta,
Tack för en härlig recept. Har en fråga: avskyr kokosflingor, ska jag ersätta det med något annat, isf. vad eller bara strunta i det? Har det någon funktion i smeten?
Ses vi i kryssningen?
Hej Kirsi, roligt att du tycker om mina recept ❤ Ta bara mer av de andra fröna. Kommer inte på kryssningen, är utomlands då 🌞