Rabarberpannacotta med kokos ca 4 st
2 dl grädde/kokosgrädde
1 dl finstrimlad rabarber
2 msk kokosflingor
1 tsk pressad citron eller lime
ca 1 msk honung eller annan valfri sötning
½ tsk vaniljextrakt/pulver
1 blad gelatin
Smält rabarbern på svag värme några minuter med honung, kokos och citron.
Lägg under tiden ett gelatinblad i kallt vatten.
Häll på grädde och vaniljpulver över rabarbern och koka upp, ta från värmen och mixa med stavmixer.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma smeten.
Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kylen för att stelna i några timmar.
Gör du pannacottan i formar, doppa den en liten stund i hett vatten.
För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.
Fler somriga desserter hittar du i kokböckerna nedanför bilden
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!