Chokladmousse med hallon

Fredagsnjutning

Dagens sportlovstips blir en riktigt krämig och god efterrätt som är lätt att ta med i små burkar till lunchen i en solig skidbacke eller till kaffet på skogspromenaden.

Chokladmousse är en favoritdessert, både hos mig och många andra, den passar förstås bra även för att fira alla kvinnor idag på Internationella Kvinnodagen.

Här har min mousse fått smakförstärkning av skogshallon, hallon och choklad smakar fantastiskt gott ihop.

Hallonchokladmousse ca 6 port

100 g mörk choklad 70-90%

2 dl hallon

2 äggulor

3 dl grädde

ca 1 krm vaniljpulver

Lite salt

Smält chokladen i en rostfri bunke som står i en kastrull med sjudande vatten.

Se till så inte vattenånga kommer ner i chokladen, för då blir den grynig.

Rör ner äggulorna i den smälta chokladen, blanda ordentligt så smeten blir slät.

Vänd ner hallonen försiktigt i chokladen, jag hade skogshallon.

Använder du importerade hallon så koka dem först och låt kallna.

Smaksätt med vanilj och lite, lite salt, det förhöjer smaken.

Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner ett par skedar av grädden i chokladen och blanda ordentligt. Vänd så ner chokladsmeten i grädden.

Servera direkt ur en större skål eller lägg upp i små koppar eller glas. Låt stå i kylen minst 4-5 timmar att stelna.

Fler njutbara recept på gofika och desserter utan gluten, sötade med bär och frukt hittar du i mina två kokböcker som finns med på Bokrean.

Här finns Gröna, sköna tillbehör för bara 59 kr på Bokus och här hittar du den på Adlibris.

Min bakbok Baka med frukt & grönt finns här på Bokus och här på Adlibris.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2024/03/08/chokladmousse-med-hallon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.