Festlax med dillgräddsås 2 port
2 bitar lax (helst viltfångad) à 200 g
2 msk smör
2 dl grädde eller kokosgrädde
1 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
1 tsk pressad citron
Salt och peppar
Börja med såsen. Låt grädden koka ihop på medelhög värme, tills ungefär hälften återstår.
Krydda såsen med citron, salt och peppar.
Stek under tiden laxen i smöret, salta och peppra.
Ett par minuter på var sida räcker, då blir den inte torr.
Dra från värmen och låt eftersteka några minuter i pannan.
Stek några skivor zucchini i smör, krydda även dem med salt och peppar.
Dra såskastrullen från värmen och rör ner majonnäs och dill, smaka av om det behövs mer kryddor eller citron.
Lägg upp laxen på en bädd av dillsåsen med zucchiniskivorna bredvid.
Servera med rucola, grön paprika, granatäppelkärnor och dill.
Citron och kallpressad olivolja över salladen.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!