Lucka 13 – Ostkaka med doft och smak av saffran

Luciafrukost

Jag fortsätter på samma tema som i gårdagens inlägg om chiapudding, med den exklusivaste kryddan av dem alla, saffranet.

Tillhör du dem som liksom jag hoppar över saffransbullarna och pepparkakorna till Luciakaffet, så har jag ett riktigt njutbart alternativ om du inte hann med att göra puddingen igår.

En guldgul ostkaka med bär och grädde smakar ljuvligt, särskilt en sån här dag som är så förknippad med doft och smak av saffran.

Vill du baka mina populära saffranskakor så hittar du dem här, de fick stor spridning då de häromåret blev bakade hemma hos Andreas Eenfeldt och hans familj.

Här kan du ta del av det inlägg där jag delade med mig av min syn på Adventsmys inne på Kostdoktorn, den sida som numer bytt namn till Diet Doctor.

Ostkaka med keso 2 port

3 ägg

1 dl keso

½ dl grädde

0,5 g saffran

1 nypa salt

Mixa keso och grädde slätt, mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt.

Smaka av om du vill ha mer sälta och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen och grädda i ca 30 minuter på 175°.

Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.

Trevlig Lucia önskar jag, Tomten och Lussekatten ❤

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/12/13/lucka-13-ostkaka-med-doft-och-smak-av-saffran/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.