Laxmousse

Laxmousse med sikrom

Laxmousse 2-4 port

150 g gravad eller rökt lax

1 dl majonnäs

1 msk pressad citron

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

Salt och peppar

Skär laxen i mindre bitar och mixa snabbt till en grov smet.

Tillsätt majonnäs, citron, örter och lite kryddning.

Kör hastigt ihop smeten, lägg över i en bunke och ställ i kylen så den stabiliseras en timme.

Smaka av om det behövs mer kryddor. Forma ägg med en sked doppad i vatten.

Lägg äggen på en halv avocado eller mindre ägg på gurkskivor eller frökex.

En klick sikrom är gott till. Garnera med dill och citron.

Här hittar du fler recept på min typ av svenska tapas.

Laxmousse i Avocado

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/02/20/laxmousse-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.