Hollandaisesås med chili

Rimmat Kycklingbröst med Turkisk Bladspenat och Chilihollandaise

Chilihollandaise 2-3 port

3 äggulor

200 g smör

1 msk pressad citron

Havssalt och chiliflingor efter smak

Smält smöret på svag värme, så mjölken och saltet samlas på botten. Rör samman äggulor och citronsaft i en tjockbottnad kastrull.

Sätt den på plattan på svag-medelvärme och vispa kraftigt i cirka 5 minuter, tills gulorna tjocknat.

Var lite försiktig, så det inte blir för varmt och äggröra. Jag justerar värmen genom att lyfta ena sidan på kastrullen så den inte ligger an mot plattan.

Sätt kastrullen på en trasa urvriden med varmt vatten. Vispa ner det klarnade smöret i en fin stråle. Låt lite av bottensatsen följa med, det ger extra god smak.

Smaka av såsen med salt och chiliflingor, ev också mer citronsaft.

Här har jag serverat hollandaisen till rimmat kycklingbröst och smörfräst bladspenat med paprika.

Hollandaisesås med Chiliflingor

Published in: on 29 december 2015 at 15:00  Comments (6)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/12/29/hollandaisesas-med-chili/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Då provar jag denna! Det kommer att bli många ägvitor över, för jag tänker även göra din aioli och rödbetssallad! 😉

  2. Oh va gott det låter!! Men varför ska man inte ha med hela bottensatsen?

    • Tack. För att det gör såsen tunn 🙂

      • Aha!! Nu fick jag lära mig nåt nytt!! 😀 Tack! ♥

  3. Tack. Berättar för mina vänner om dig o dina recept. Grillboken blev en julklapp, mkt uppskattad


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.