Grillade räkor med citronsås

Sensommarlyx

Idag kommer ett tips för dig som vill njuta av skaldjur på grillen, ett gott alternativ på kräftfesten.

Grillade tigerräkor tycker jag om, men det gäller att se till att köpa såna som är ASC-märkta.

Grilla dem bara ½ minut på varje sida så de inte blir sega, lägg dem sen vid sidan av glöden en stund så värmen fördelas jämnt inne i räkorna, då blir de som saftigast.

Du kan annars använda vanliga ishavsräkor med skal till spetten, det blir också gott.

Citronsås

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche/kokosgrädde

1 dl hackad citronmeliss

1 dl finhackad gul paprika

Rivet skal och saft från 1 ekologisk citron

1 tsk ekologisk citronpeppar

Salt

Vispa samman majonnäs och crème fraiche.

Rör ner citronmeliss, paprika, citronsaft och skal, smaka av med salt och citronpeppar.

Låt stå kallt en timme, så utvecklas smaken bättre.

Servera till de grillade räkorna, såsen passar fint även till fisk och grönsaksrätter.

Vill du njuta av fler av mina grillade skaldjur med goda tillbehör, så hittar du en hel del recept i min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Här nedan ser du några av Mikael Erikssons vackra bilder från den boken.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/08/10/grillade-rakor-med-citronsas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.