LCHF-Bröd med Sesamfrön och Hasselnötter i stekpanna

Bröd på LCHF-vis

Jag brukar experimentera fram olika bröd med lite kolhydrater då och då, för ibland gör sig suget efter en vanlig smörgås påmint.

Det vanligaste LCHF-brödet är nog Oopsies, men de tycker jag mest smakar stekt ägg.

Därför har jag de senaste åren skapat helt nya recept, på bröd som har lite mer tuggmotstånd.

Hittade på det här en dag under vårens resa till Turkiet. Hade med lite Fiberhusk och Pofiber hemifrån, bra om man vill baka glutenfritt på semestern.

Brödet är väldigt enkelt att göra i stekpannan, så det fungerar även på semester utan ugn eller i ett spritkök ute i vildmarken.

När brödet kallnat blev det riktigt gott med smör och ost på, men den största njutningen var nygräddat med färska jordgubbar till.

Det slår vilken rostad macka med marmelad som helst med hästlängder.

Ett bra tips om Du tänker resa till Alanya i sommar, är att besöka den gamla stadsdelen Tophane.

Ett undangömt paradis som inte många turister hittar till.

Bakom Röda Tornet i hamnen följer man en liten stig, så öppnar sig en helt annan värld än den turisttäta staden.

Här fortgår livet som förr,  en känsla av frid råder på stigarna mellan de gamla husen.

En del har nyligen renoverats varsamt. Ett inrymmer ett litet hotell, Centauera, med bara fem rum.

Vi tog en kopp Turkiskt kaffe serverat i vackrast tänkbara kopp på hotellets uteservering.

Mycket lugnt läge, med fantastiskt fina rum och enastående utsikt. Här ska vi bo nån gång framöver.

Nedan följer några länkar till mina tidigare glutenfria LCHF-bröd, så har Du några att testa inför sommarens utflykter.

Valnötsbröd från Långkok för LCHF och Paleo

Halloumibröd

Mandelbröd

Västerbottensmuffins

Små valnötsbröd

Fetaostbullar

Kryddiga Nötkakor

Pizzabullar

Pannkaksbröd

Frökex

Småfranska med Bovete

Kryddade Brödkakor

Ostbröd i stekpanna

Kokosbröd

Ostbröd med Sesamfrön

Stekpannebröd med Sesamfrön och Hasselnötter

1 Ekologiskt Ägg

1 dl riven Ost

1 dl Sesamfrön

2 msk finhackade Hasselnötter

1 tsk Pofiber

½ tsk Fiberhusk

½ tsk Kanel

Lite Havssalt

3 msk Smör till stekning

Vispa upp ägget lätt. Blanda ner de övriga ingredienserna, rör om väl.

Låt svälla en 10-15 minuter. Bryn smöret i stekpanna, häll i blandningen.

Tryck till med stekspaden så det blir jämnt fördelat. Stek på medelvärme i ca 5 minuter.

Låt glida ner på en tallrik och vänd tillbaks i stekpannan.

Stek ytterligare 5 minuter på andra sidan. Dra från värmen och låt svalna lite i stekpannan.

Låt brödet glida över på en skärbräda. Skär upp i tårtbitar.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/06/07/lchf-brod-med-sesamfron-och-hasselnotter-i-stekpanna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

18 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    • Tack för inbjudan, Ana. Ska tänka på saken när jag får lite mer tid, nu är det kokboksskrivande för fullt 🙂

  2. Det blev ljuvligt gott. Först var det svårt att platta till smeten i pannan men jag hivade ner den i skålen igen och tillsatte ett ägg. Nu blev det lätt som en plätt att få kakan fin och mycket god. Jag åt 2 bitar med kokt skivat ägg och en med ost och gurka. Gudomligt gott och otroligt mättande plus väldigt lite kolhydrater. Nu den 27 sept åker jag och sambon till alanya en hel månad. Då passar det här receptet utmärkt bra i stekpannan.
    Tack Birgitta

  3. Ser jättegott ut. Påminner om fattiga riddare i utseendet.

  4. Ser jättegott. Det vill jag testa:)

  5. Jag har ”hittat på” ett recept på bröd som vi använder som naanbröd. Familjen älskar detta bröd att doppa i såsen till en kycklinggryta eller att ha som tortilla till tacos. Det är supergott. Jag utgick från ett riktigt naanbröd recept och det blev mycket lyckat. Så här gör jag:

    1 dl mandelmjöl
    ¾ dl kokosmjöl
    2 tsk fiberhusk
    1 uppvispat ägg
    4 tsk smält smör
    150 g matlagningsyoughurt
    ½ tsk bakpulver
    1 krm bikarbonat
    ca 2 msk smält smör till pensling

    Vispa ägget och blanda sen i resten av ingredienserna. Klicka ut fyra klumpar på bakplåtspapper, platta ut dom så tunnt man kan med blöt hand. Pensla med smöret och grädda dom sen 175° tills dom fått rejält med färg ca 10-15 min. Ät dom ljumma till en såsig gryta eller tacos.

    Ska absolut testa dina fina recept också någon gång. Men ville bara dela med mig och ge lite tips i hopp om att det kan glädja någon som saknar tortilla / naan.

  6. Det gick hur bra som helst att platta till och snygga till degen i stekpannan!! Jag doppade stekspaden i smält smör ett par gånger innan och medan jag plattade till det. Sen vände jag brödet med hjälp av två stekspadar (min stekpanna har så raka väggar) och det gick bra det med!
    Hade i två matskedar flagad mandel istället för hasselnötshacket och det blev både bra och gott! 😀

  7. Mmmm…!! Låter smaskens!! 😀

    • Du får testa, så får vi höra hur din blev 🙂

      • Ja det ska jag göra!! Har inga hasselnötter hemma, men det får väl gå utan…!! Kan ta lite mandelspån istället bara för att få samma mängd…! Blöta stekspaden tror jag också på – ev med det smälta smöret, det brukar jag göra när jag steker annan smet som jag vill platta till!
        Jag återkommer!! 😀

      • Bra idé med smöret på stekspaden, flagad mandel med 🙂

  8. Går ej att trycka till i stekpannan, eftersom det fastnar i stekspaden och är jätteklibbigt. Blev bara en stor oformlig klibbig hög tyvärr. Men degen smakade bra inte alls ngn äggsmak vilket var positivt. Synd att den inte går att steka bara.

    • Hej Charlotte och Välkommen hit. Det kan kanske vara skillnad i storlek på äggen. Prova med ett ägg till eller prova att blöta stekspaden.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.