Ost och Mandelbröd i stekpannan

Eftermiddagskaffe med dopp

Blev sugen på något gott, glutenfritt bröd utan för många kolhydrater häromdagen.

Utbudet av såna produkter är försvinnande litet här i Turkiet, så det blev till att experimentera fram ett eget recept.

Eftersom vi inte har någon ugn, fick det bli en sorts bröd som går att steka istället.

Ostarna hade jag med hemifrån, men det går förstås bra med någon annan smakrik sort också.

Ekte Geitost innehåller ju en del mjölksocker, men jag tycker att det uppvägs av allt det nyttiga som kommer från getmjölken. Och framförallt av den fantastiska smaken.

Fiberhusk fanns också med i packningen, ett mycket bra glutenfritt alternativ till mjöl.

Mina små bröd blev mycket goda naturella eller med smör på som ett litet mellanmål till 3-kaffet.

Efter kaffet blir det varje dag en promenad till havet, för att förhoppningsvis se solnedgång och träffa vår favorit bland de herrelösa hundarna.

Både jag och L är stora djurvänner, hundarna är alltid väldigt snälla mot oss också. Vi kan ha flera stycken som följer med på både morgon och kvällspromenaderna.

Som Du väl märkt tidigare är jag också väldigt förtjust i solnedgångar. Så det blir en bild på en idag med. Vädret är fantastiskt fint för att vara i januari.

Ost och Mandelkex

1 dl grovriven Västerbottensost

½ dl grovriven Ekte Geitost

1 dl hackad Mandel

1 dl Sesamfrön

2 msk Linfrön

½ tsk Fiberhusk

1 Ekologiskt Ägg

2 msk Smör till stekning

Blanda försiktigt ihop de torra ingredienserna, rör ner ägget. Låt stå och svälla några minuter.

Smält hälften av smöret och stek matskedsstora klickar i medelvarm stekpanna. Platta till dem lite och stek 2 minuter på var sida, passa så geitosten och fröna inte bränns.

Jag fick till 14 små bröd av den här satsen. Förvara i burk i skafferiet.

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/01/19/ost-och-mandelbrod-i-stekpannan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Ostbröd i stekpanna […]

  2. Förresten: Om en stund ska jag också lägga ut foton på min blogg!!! 😀 På min nya lokal!! 😀 Välkommen in till Da House för att kolla!!

  3. Åh Birgitta!! Du är min Husgud!!! 😀 Det här receptet är precis vad jag längtat efter – utan att förstå det förrän jag såg det!! 😀
    Ikväll är jag för trött för att provbaka dem och imorgon har jag dagen inbokad, men på fredag ska jag banne mig ta mig tid att göra dem!! Wohoo!!! 😀
    Kul med fotona också!! Super fin solnedgång och en snygg brutta med en gullig jycke!!! Kan det bli bättre!?!

    • Vad lycklig jag blir att jag har såna rara läsare som dig, Anneli. Kan dagen börja bättre, än med att läsa nåt så vänligt? 🙂

  4. Är ofta in och läser på din inspirerande blogg :)Det är flere år sen jag började med GI för att sen övergå till LCHF. Mår bra av denna kost men tyvärr vill inte vikten gå neråt, skulle gärna gå ner 5 – 10 kg ….. nåja huvudsaken man känner sej pigg 🙂
    Har börjat använda björksocker de få gånger jag gör nån efterrätt eller bakverk som kräver socker. Har du nån åsikt ang björksocker ?

  5. Västerbottenost är en riktig favorit hemma hos oss så jag tycker dina bröd ser smaskiga ut 🙂

    Nämnde jag att jag fick tag på den goda osten från Milko som du hade i ett av dina inlägg i höstas, nu står det ju helt still i huvudet förståss när man ska komma på namnet … var det ngt med svart? Den var i vilket fall som helst jättegod så tack för tipset! 🙂

    • Hej, Veronica. Tror du skrivit om det, Storsjö Svart heter den och är riktigt god. Men Västerbotten är speciell, Norrland’s svar på Parmesan 🙂

  6. Ni ser ut att njuta lika mycket hunden och du.

    Låter gott.

    Idag har vi strålande sol och blå himmel.GLAD ELIN!!

    Må bäst.
    Elin U

    • Just varit ute en sväng och träffat honom igen. Vi njöt av finvädret nere vid havet. Skönt att du fått se solen också 😉

  7. Mmmmh! Blandningen getost+VBost har jag aldrig tänk på men de är ju inte HELT olika i smakexplosionerna så det lät RIKTIGT gott. 🙂

    Tack för tipset!

    • Varsågod, Krister. Jag kombinerade ofta vit och brun ost när jag jobbade, gratinering blir läckert och passade till Jämtländska viltsmaker. Passar både på kött och fisksidan 🙂

  8. De så gode ut!! Skal skrive ned oppskriften 😀 Kjekk å ha når man er på ferie uten stekeovn. Ekte geitost er supergodt! Barna her elsker den! Hvis man vil ha mindre karbohydrater kan man jo bruke hvit geitost isteden! Bildene dine er fantastisk fine! Ha en fin dag!

    • Du har så rätt, Janicke vit getost är ju bättre om man vill vara varsam med kolhydraterna. Det äter vi mycket av hemma i Jämtland. Men jag föredrar den bruna 🙂

  9. […] Ost och Mandelbröd i stekpannan « Birgitta Höglund´s Mat. […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: