Tapas och Rött Vin är en suverän kombination.
Jag blev sugen på nåt litet gott till ett glas vin. Jag tog lite Svenska godsaker, som passar fint till Tapas. Sardiner och korv var ett lätt val. Bara att öppna burken med Kung Gustafs Rökta och lägga upp lite snyggt. Samt att skära lite god korv, jag tog min favorit just nu, Forbondekorv från Björk’s i Färila.
Men så ville jag ha något med lite syra som skulle bryta av fint mot de andra smakerna. Jag gjorde en burk Kastanje-champignoner, inlagda i Dragonmarinad.
Champignon-Tapas
Skär sex stycken Kastanjechampignoner i jämna skivor. Spar ändbitarna till nån annan rätt.
Förväll i lite saltat vatten , under lock ett par minuter. Blanda under tiden ihop marinaden.
1 dl Kallpressad Olivolja
2 tsk Vit Balsamvinäger
Färsk Dragon eller annan god Ört
Havssalt och Nymald Vitpeppar
Rör ihop ingredienserna i en bunke. Ta upp svampen med en hålslev och lägg ner dem varma i marinaden.
Lägg över svampen i en burk och häll marinad över, så det täcker. Gör det inte det, så häll på lite mer olivolja. Låt stå några dagar i rumstemperatur för bästa smak.
Servera som en Tapas-rätt eller i en sallad. Lång hållbarhet, bara oljan täcker svampen.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!