Ostsmörgås till Morgonkaffet

Morgonnjutning

Morgonkaffe på balkongen njuter jag av, så ofta vädret tillåter. Utom vid regn och så får det gärna vara varmare än +13°.

Det här kaffet drack jag vid 7-tiden nu i morse, då var det hela +18°. Tyvärr har jag inte morgonsol på balkongen, men det är vackert att se den lysa upp Oviksfjällen på morgnarna. Från 11 så lyser den sen hela dagen på mig och mina blommor.

Min kanna Zoega Mollberg’s har blivit en härlig morgonritual, ofta bara med en ost och smörrulle och några nötter. Eller varmrökt sidfläsk och Norsk geitost.

Men ibland är det gott med en smörgås, särskilt om jag ska iväg nånstans och inte hinner äta en lagad frukost på förmiddagen.

Då passar mitt bröd perfekt, bara att ta fram ur frysen och tina i brödrosten. Det här är ett perfekt bröd att ta med på utflykt eller som färdkost också. Eller att använda som hamburgerbröd.

Den minnesgoda läsaren känner igen basen till det här Glutenfria brödet från i vintras. Då hade jag riven Halloumi och kokosflingor i, men nu har jag ändrat ingredienserna lite.

Det är det som är så bra med de här bröden, utan mjöl och jäst. Det går bra att ändra på innehållet, men resultatet blir ofta gott ändå. Våga pröva Dig fram lite med bakningen.

I kategorien #9.3 Bröd utan Gluten, hittar Du en hel del av mina olika experimentrecept som Du kan ha som bas.

Ostbröd med Sesam

2 Ekologiska Ägg

1 dl Ekologisk Crème Fraiche

25 gr smält Smör

½ dl  Sesamfrön

2 dl riven Änglamark’s Ekologisk Ost

2 msk Fiberhusk

Havssalt

Rör ihop äggulor, crème fraiche och smör i en bunke. Blanda ner fiberhusk, sesamfrön, riven ost och smaka av med saltet.

Låt stå i några minuter, så fiberhusken sväller. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.

Klicka ut smeten till 12 bröd på bakplåtspapper, bred ut dem lite så de blir jämna. Strö lite sesamfrön på brödkakorna.

Grädda i 200° i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/07/17/ostsmorgas-till-morgonkaffet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej och tusen tack för fina recept som du så generöst delar med dig av! Tänkte också höra om ”ostbröd med sesam” går att frysa in?
    mvh/Monica

    • Hej, glad du tycker om mina recept 🙂 Det går bra att frysa, fräscha på i ugn eller brödrost när de tinat.

  2. Blev jättegott! strödde på lite flingsalt.
    Tackar för mumsigt recept

  3. […] Ostbröd med Sesamfrön […]

  4. […] Höglunds mat, där hittar man massor med utsökta LCHF recept, t.ex. flera brödrecept.MandelbrödOstbrödLCHF brödGlutenfritt bröd. Kolla in hennes mysiga […]

  5. Nu har jag bakat enligt ditt recept. Det blev riktigt bra. Små sesamfrön fastnar gärna i tänderna. Jag hade oskalade, bara i smeten, inte ovanpå. Kanske kan man testa med mer fiberhusk istf sesamfrön?

    Bra och gott blev det i alla fall.
    Jag behöver kunna erbjuda brödet till äldre diabetiker.

    • Hej Britt. Vad roligt att du tycker om brödet. De skalade sesamfröna är lite mjukare, fastnar inte på samma sätt. Du kan annars använda mer fiberhusk eller byta ut sesamfröna mot mald mandel. Det ger riktigt god smak. Lycka till, hoppas att de äldre tycker om brödet. Just bjudit min 81-åriga Mamma på en variant av det här brödet idag, hon tycker mycket om det 🙂

  6. Morgnarna är som bäst nu innan det blir alldeles för varmt. Och kaffet smakar då som bäst.

    • Visst är det härligt med tidiga morgnar. Det är oftast det enda kaffe jag dricker på en dag, så då förstår du att det njuts ordentligt 🙂 Kan bli en kopp på eftermiddagen, men det smakar inte alls lika gott..

  7. Spännande recept på bröd, kanske testar någon gång! 🙂

    • Hej lchflife och Välkommen till mitt kök. Roligt att du gillar receptet, tycker absolut att du ska testbaka. Passar både glutenintoleranta och lågkolhydratätare 😉

  8. Mumsigt! Bröd är nog det som jag saknar mest på lchf. :/

    • Det här brödet passar dig riktigt bra då. Lättbakat och minimalt med klohydrater 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.