Smultronparfait

Smultron

Smultron

En riktig Sommardessert

Smultron är ju nästan godast, solvarma, direkt i skogen. Men lite grädde och vanilj förhöjer njutningen till en annan nivå. Prova, om Du hittar ett riktigt Smultronställe.

Den här parfaiten fungerar med alla tänkbara bär. Eller med riven 70% Choklad. Eller lite Punsch. Eller Kardemumma. Eller Kokos. Eller…

Ja, testa Dig fram, det är bara att röra i Din favoritsmak. En suveränt god Parfait blir resultatet. Och det behövs inte en massa socker för att det ska bli gott.  Det blir nästan som glass, fast utan glassmaskin.

Smultronparfait

1½ dl Smultron

2 Ekologiska Äggulor

1 tsk Råsocker

Ekologiskt Vaniljpulver

1½ dl Grädde

Mosa smultronen med en gaffel. Vispa grädden i en bunke. Vispa gulorna med råsocker och vanilj i en annan. Grädden vispas inte alltför hårt. Gulorna vispas desto hårdare tills de blivit riktigt krämiga. Råsockret har jag dels för att gulorna ska tjockna bättre och för att parfaiten inte ska bli för hård och isig.

Äkta råvaror till min Parfait

Äkta råvaror till min Parfait

Rör ner smultronen i äggkrämen. Blanda sen ner lite grädde och rör jämnt. Vänd sen försiktigt ner resten av grädden i äggsmeten. Häll upp i en form, täck med plast och frys in minst 4 timmar. Ställ fram en stund att tina i kyl. Njut av en god dessert i helgen.

Smultron-Parfait

Den färdiga Parfaiten med extra Smultron

Den färdiga Parfaiten med extra Smultron

Så här blev resultatet av min Parfait. Visst ser det gott ut?

Tips för att få ur parfaiten ur formen: Sänk formen i varmt vatten en lite stund. Kör ner en gaffel i parfaiten och vrid loss den ur formen. Låt tina i kyl minst en halvtimme, så kommer smakerna fram. Annars kan den också kännas lite isig, pga det låga sockerinnehållet.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/24/smultronparfait/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.