Baconlindad Laxtournedos
En skiva färsk lax à 150 g, helst viltfångad
4 skivor bacon
2 msk hackad gräslök
Salt och peppar
2-3 msk smör
Skär loss laxen från skinnet. Skär en remsa av laxskivan genom att lägga ett snitt från den smala delen, genom den tjocka.
Men skär inte hela vägen, lämna ett par cm vid kanten.
Lägg två baconskivor lite omlott på längden, så de blir lite längre än laxen.
Lägg laxremsan ovanpå baconet, krydda med salt, peppar och strö över gräslöken.
Rulla ihop till en fast rulle, fäst en tandpetare så baconet sitter fast i laxen.
Bryn smöret och stek laxen 2 minuter på var sida.
Sätt in stekpannan (om den är ugnsfast) i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i ca 8-10 minuter.
Ta fram och låt vila en stund, så värmen fördelas jämnt i laxen.
Servera med smörstekta kantareller och rört smör med citron eller vitlökssmör.
Brysselkål med citron och chili och en tomatsallad blir goda tillbehör.
Här hittar du ett liknande recept, men då har jag fyllt laxen med gorgonzola.
Mums😍 tack för inspirationen
Varsågod, smaklig måltid 🙂
Det här som kallas surf&turf?
Den enkla bondvarianten 😉