Vitlökssmör ca 4 port
200 g smör
2 vitlöksklyftor
Saft av en halv citron
Några droppar Worcestershiresauce
Salt och peppar efter smak
Låt smöret stå framme i en bunke och bli mjukt.
Pressa i citron, rör ner Worcestersås och kryddor.
Vispa kraftigt med elvisp, tills smöret blir ljust och poröst.
Då smälter det bättre över kött, fisk eller grönsaker.
Många förvarar smöret i en rulle i frysen, men jag har den hellre i kylen i en skål.
Då är det lätt att ta fram och få det rumstempererat snabbt.
Du kan också fylla vitlökssmöret i en paprika så blir det lite snyggare.
Här kommer du vidare till ett inlägg med 7 sorters kryddsmör och om fettets betydelse i vår mat.
Delar här en av mina senaste bilder från Stockholm, vädret var fantastiskt igår.
Följ mig gärna på Instagram, så får du ta del av lite mer tips om mat, natur och annat trevligt från min vardag.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!