Omelette på glada Ägg till Brunch

Hemkörda ägg

Jag fick en hemleverans på 3 dussin ägg häromdagen. Från frigående, glada hönor som bor på Strömsnäsgården i Stugun.

Vilken skillnad det är på såna ägg och de som kommer från hönsfabrikerna. Gulan är så vackert mörkt orangegul och har mycket god smak.

Till och med vitan är annorlunda, smakar mer och är inte alls lika gummiartad efter kokning.

Mamma fick en låda och hennes kommentar när hon  smakat av dem var;  Jamen, de smakar ju precis som äggen gjorde förr.

Så har Du en liten äggproducent i närheten, köp ägg därifrån, istället för från fabrikerna.

Matupplevelsen blir så mycket större, för att inte tala om hur mycket nyttigare äggen är.

Omelette med rökt Sidfläsk

2 Ekologiska Ägg

1 msk Vatten

50 gr varmrökt Sidfläsk från Hedman’s i Strömsund

50 gr Fetaost

2 msk Smör

Havssalt och nymald Vitpeppar

Vispa upp äggen lätt med vatten, salt och peppar. Strimla fläsket och bryn bitarna i smöret i en omelettepanna några minuter.

Tillsätt äggsmeten och rör runt i pannan ordentligt. Smula över fetaosten.

Låt sen omeletten stelna på svag värme en stund. Lossa med stekspaden från botten och vik ihop försiktigt.

Låt omeletten glida ner på en tallrik och garnera med sommarens primörer. Jag hade skivad Kålrabbi, Ekbladssallad, Gräslök, Persilja och en senapssmakande Krasseblomma till.

Kallpressad Olivolja och Balsamvinäger över salladen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/01/omelette-pa-glada-agg-till-brunch/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Låter mums, det här måste jag faktiskt nästan testa!

    • Hej Kalle och Välkommen hit. Kul att du hittade nåt du gillar 😉 Du får ta och laga lite gott till syskonen nu, när mamma och pappa är på vift.
      Ha det så bra, vi ses. Kram 🙂

  2. Åh, vilken härlig blogg! Jag lägger genast till den som länk hemma hos mig!
    Tack för att du finns!
    Ha det fint!
    Varma hälsningar från Yvonne

    • Välkommen in i mitt kök, Lust och mod. Vad roligt att höra att du fastnade direkt 😉 Tack själv, det är alla mina läsare som gör det extra roligt att laga mat.
      Ha det bra du med och njut av sommaren och god mat 🙂

  3. Älskar omelett. Det är så lätt att göra och man kann
    variera i oendlighet vad man vill äta till, eller fylla den med.
    Smörgåsbordet sist onsdag blev jättelyckad. Nu sprids
    ytterligare en hel del av dina recept. Kul tycker jag.

    Må bäst.
    Elin U

    • Visst är det gott och användbart med omelette. Och så enkelt.
      Vad kul att din bokkväll blev lyckad, Elin. Tack för att du sprider mina recept så mycket 😉

  4. Hur lyckas du få omeletten så fluffig och stor på bara två ägg och 1 msk vatten?

    • Hej Abovo och Välkommen in i mitt kök. Jag rör runt i omelettesmeten medan den steker sig, liksom lyfter upp smeten från botten, då brukar de bli så här. Min omelettepanna är mindre än en vanlig stekpanna, då blir det ju också mer höjd. Lycka till 🙂

  5. hello brigitta
    it’s been a long time !!
    i llove omelette and with the flower this is just great !! Pierre

    • Hi Pierre: Nice to see you again. Hope You’ve had a nice summer in Paris. Same here, omelette is lovely food 🙂


Lämna ett svar till Birgitta Höglund's Mat Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.