Laxpaket med Fetaost

Lyxigt laxpaket

Jag fick för en tid sen erbjudande att vara med i en receptbroschyr som Fontana kommer att ge ut i höst.

Eftersom jag tycker om deras produkter, så var det självklart att tacka ja. Tillsammans med 9 andra matbloggar, ska jag bidra med ett recept på Fetaost.

En rolig utmaning, Fetaost är något som jag ofta använder, både varm och kall.

Den passar väldigt bra ihop med fisk, så det blev ett varmt laxpaket. En blandning av enkla Svenska och Grekiska smaker.

Nu har Fontana inte köpt rätten till recept och bilder, så därför får Du en förhandstitt på mitt bidrag här.

Broschyren kommer ut i butik, lagom till Fetaostens dag i oktober. Ja, osten har faktiskt en egen dag.

Den 15 oktober 2007 fick Grekland nämligen ensamrätt på namnet Feta, efter en mångårig strid mot bland annat Tyskland och Danmark.

Kan man fira en Kanelbulle, så är det klart att man ska fira Fetaosten också, tycker jag.

Du får hålla utkik efter receptbroschyren i höst, där kommer att stå en del om mig och bloggen också. Kul att få lite extra draghjälp att sprida min mat så här.

Laxpaket med Feta

Fyra skivor kallrökt Lax från Börtnan

½ pkt Fontana Fetaost från Lesvos

2 strån Gräslök

Grönsallad

Tärnad röd Paprika

Cocktailtomat

Färska Örter, jag tog Citronmeliss, Timjan och Gräslök

Kallpressad Olivolja

Vit Balsamvinäger

Lägg laxskivorna som ett kryss. Dela osten och lägg en bit mitt på varje laxkryss. Vik in kanterna och knyt runt med ett gräslöksstrå.

Lägg paketen i en ugnsfast form, smord med olivolja. Baka i ugnen på 200° i 10 minuter.

Servera på en bädd av sallad eller bara med lite örter. Paprika i fina tärningar och en cocktailtomat till. Ringla en god olivolja och balsamvinäger runt.

Paketen är förstås goda att äta kalla också, om Du inte vill baka dem. Då passar de fint att ha på Buffé eller att ta med på Picknick.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/07/30/laxpaket-med-fetaost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommentarerLämna en kommentar

  1. Favorit i repris! Dessa finfina enkla paket som smakar så gott! 😀

  2. […] Rökt Lax med Fetaost […]

  3. […] Litet Laxpaket med Fetaost […]

  4. Vad roligt! Ska definitivt hålla utkik efter broschyren.
    Paketen blev jättefina. Jag skulle också kunna tänka mig dem kalla, utan att baka dem som du skrev.

    • Tack, Emmy. I broschyren kommer Fontana’s kock och proffsfotograf att styla rätterna, blir kul att se hur det blir. Känns hedrande att de ville ha mig med i ett så seriöst sammanhang 😉

  5. Birgitta, congrats on being featured in the recipe brochure for the feta cheese article! You do such a fantastic job! I just realized I can translate your site into English. Not a perfect translation, but I think it works well enough!

    • Hi, Twinkie. Nice to see You again and Thank’s 😉 The Google translation tool is perfect, I’ve tried it a couple of times in different languages. As You say, not perfect, but understandable enough. Great, that I can share my recipes with the whole world 🙂

      • How do you set up where I get emailed when you reply to my comment? Great feature! 🙂

        Also, you are welcome to join my blog’s community through Google Friend Connect!

        http://www.SkinnyTwinkie.com

        See you there!

        Twinkie 🙂

      • Hi again, Twinkie. Right in the bottom of the page, You have a line saying ”Meddela mig om nya inlägg via epost”.
        That’s the spot 🙂
        Thank’s for the invitation, I’ll check it out.
        Take care. See You 😉

  6. Oj så gott det ser ut. Tycker också mycket om fetaost, och kombinationen med lax verkar spännande. Så roligt att du hittat din nisch och får uppskattning för din mat Birgitta!! Det är du verkligen värd. Fina foton har du också! Tar du dina foton inom- eller utomhus? Du har ju blivit en riktig proffsig matfotograf/stylist!

    • Tack, vilka härliga berömmande rader du kommer med, Ingmarie 🙂 Så roligt att få höra det av dig, dina blombilder är ju fantastiska.

      Dagens tallriksbilder är tagna inne på mitt vardagsrumsbord, som är en låg, gammal mjölkpall. Det blir riktigt bra ljus där, genom alla mina sydvästfönster. De flesta av bilderna tar jag på balkongen nu på sommaren, har bara ett litet tak över dörren där, så det blir mycket ljus över marmorbordet. Det är så skoj att fotografera, nästan roligare än matlagningen 😉

  7. Vad kul för dig! Grattis. Älskar fetaost och äter det flera gånger i veckan faktiskt.

    • Tack, Martina. Ja, nu börjar det hända lite kring mina recept, riktigt roligt att de uppskattas så mycket 🙂

  8. Hej!
    Ser väldigt gott och snyggt (och enkelt!) ut!
    Jag älskar också fetaost i matlagning, passar ju så bra i så många olika sammanhang. Vad roligt för dig att få vara med i Fontanas receptbroschyr!!
    //Veronica

    • Tack, veronica. Ja, det känns jättekul att få vara med i deras broschyr. Ett perfekt tillfälle att visa att det riktigt enkla kan vara väldigt gott 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.