Strömming med Pepparrot och Chiligrädde

Alltid Fisk på Tisdag.

Ja, så var det när jag jobbade på restaurang. Färsk fisk finns alltid hos grossisten på tisdagar. Det kan ju vara en god ide´att införa därhemma också.

Vi får ju i oss för lite omega-3 med kosten idag, så fisken behöver verkligen få ett uppsving. Strömming är  vildfångad och finns i stora mängder, så det är bara att fortsätta äta med gott samvete.  Dessutom är den riktigt  billig.

Och,  framför allt,  fet,  god och  snabblagad!

Rullströmming kan man smaksätta på många olika sätt

Strömmingsrulladerna är fyllda med keso

Vispad grädde ger en krämig grtäng

Vispad grädde ger en krämig gratäng

Servera med en grönsallad och vinaigrette

Servera med en grönsallad och vinaigrette

Klipp bort ryggfenan från strömmingen.  Krydda båda sidor.
Lägg dem med  skinnsidan upp,  lägg  lite pepparrot och keso på mitten. Rulla ihop. Placera ut i en form med klyftade cocktailtomater runtom.

Rör ihop vispad grädde, chilisås, worcester, SoP och bred över strömmingen. Strö över riven ost och gratinera i 225° ca 15min.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/16/stromming-med-pepparrot-och-chiligradde/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Var hittar man måttangivelserna? Ser bara ingredienserna.

    • Hej Pamela. Det här var ett av de absolut första blogginläggen jag gjorde för 9 år sen, så här skrev jag bara hur jag gjorde rätten.
      Som du ser på bilden gjorde jag bara en portion till mig själv här, ca 150 g strömming med 1 dl vispad grädde blandad med 1 msk chilisås på ett ungefär 🙂

  2. […] Rullströmming med Pepparrot […]

  3. Hej
    Jag fick länken till din sida av Gabriella.
    En mycket fin sida med recept som jag ska testa.
    Bra med bilder på maten
    Ha det gott/ Irre

    • Hej Iren. Tack så mycket!
      Du är den första som skriver kommentar.
      Här kommer att dyka upp mycket matnyttiga tips
      framöver. Enkla recept utan krångligheter.
      Välkommen in fler gånger.
      Ha en fin dag
      Birgitta


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.