Alltid Fisk på Tisdag.
Ja, så var det när jag jobbade på restaurang. Färsk fisk finns alltid hos grossisten på tisdagar. Det kan ju vara en god ide´att införa därhemma också.
Vi får ju i oss för lite omega-3 med kosten idag, så fisken behöver verkligen få ett uppsving. Strömming är vildfångad och finns i stora mängder, så det är bara att fortsätta äta med gott samvete. Dessutom är den riktigt billig.
Och, framför allt, fet, god och snabblagad!

Strömmingsrulladerna är fyllda med keso

Vispad grädde ger en krämig gratäng

Servera med en grönsallad och vinaigrette
Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Krydda båda sidor.
Lägg dem med skinnsidan upp, lägg lite pepparrot och keso på mitten. Rulla ihop. Placera ut i en form med klyftade cocktailtomater runtom.
Rör ihop vispad grädde, chilisås, worcester, SoP och bred över strömmingen. Strö över riven ost och gratinera i 225° ca 15min.
Var hittar man måttangivelserna? Ser bara ingredienserna.
Hej Pamela. Det här var ett av de absolut första blogginläggen jag gjorde för 9 år sen, så här skrev jag bara hur jag gjorde rätten.
Som du ser på bilden gjorde jag bara en portion till mig själv här, ca 150 g strömming med 1 dl vispad grädde blandad med 1 msk chilisås på ett ungefär 🙂
[…] Rullströmming med Pepparrot […]
Hej
Jag fick länken till din sida av Gabriella.
En mycket fin sida med recept som jag ska testa.
Bra med bilder på maten
Ha det gott/ Irre
Hej Iren. Tack så mycket!
Du är den första som skriver kommentar.
Här kommer att dyka upp mycket matnyttiga tips
framöver. Enkla recept utan krångligheter.
Välkommen in fler gånger.
Ha en fin dag
Birgitta