Ljummen Svampsallad med Bacon till Fläskkarré

Hämtmat på gourmetnivå

Nu är det härliga tider för oss som tycker om att hämta maten ute i skogen.

Frisk luft i mängd, motion på samma gång och helt gratis är det dessutom att plocka svamp.

Jag har ett ställe med fina röksvampar, precis rätt tid för dem nu, här i Jämtland.

En mild och krämig svamp som i den här salladen får dra åt sig god smak av bacon och örter.

Ugnstorkade plommoncocktailtomater ger en riktigt god syra till det feta köttet. Recept på dem finns Här.

Jag har en väldigt fin örtodling på balkongen, som växt och frodats denna varma sommar.

Den Syd-Afrikanska Löken är mycket god med tydlig vitlökssmak. Så här ser blomman ut, lökbladen syns bakom tallriken här ovan.

Det går förstås bra med purjolök eller gräslök i salladen om Du inte har turen att ha en likadan.

Dessert blev det också denna fina sensommardag på balkongen.

Några färska Skogshallon fick följa med från skogspromenaden. Underbart med lite grädde till.

Ljummen Svampsallad

2 dl Röksvamp i bitar

2 skivor Bacon

1 msk Smör

1 msk hackad Citrontimjan

1 msk finhackade Syd-Afrikanska Lökblad

1 msk kallpressad Olivolja med Citron

1 tsk Vit Balsamvinäger

Nymald Vitpeppar

Rensa de fasta, vita röksvamparna genom att dra av det sega skinnet. Dela svampen mitt itu.

Är den helt vit inuti är den mycket god, men har den börjat bli gulbrun så är den bara att kasta.

Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret. Krydda med vitpeppar, salt behövs inte, eftersom baconet är så salt.

Stek tills svampen fått en gyllenbrun färg och baconet blivit lite knaprigt.

Ta från värmen och blanda ner de hackade örterna, olja och vinäger.

Servera med Fläskkarré och Bearnaisesås.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/08/14/ljummen-svampsallad-med-bacon-till-flaskkarre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

  1. ♥♥♥♥♥♥♥♥

  2. Jaaaaa!! En rotbit så jag kan plantera den!! 😛

    • Skicka mig din adress så kommer en lök när jag städar balkongen till hösten 🙂

      • Wow!!! På riktigt??? 😀 😀 😀
        Jag skickar min adress som ett privat meddelande på facebook!!
        ♥TACK♥
        *Hoppar av glädje*

      • Ja, helt på riktigt 😉

  3. Oh… Wow!!! Vilka vackra blommor!!!! Och så älskar jag färgen lila!!!
    Nu vill jag VERKLIGEN få tag på den växten!!!
    Tack för att du lade in bilden!! 😀

    • Varsågod. Har tre såna blomklasar nu 🙂

      • Jag är inte ett dugg avundsjuk!! INTE ETT DUGG!!!! 😛
        Vem försöker jag lura??? Jag är jätteavis!!!! 😉
        JAG VILL OCKSÅ HA EN SÅN!!!!!!!!!

      • Får väl skicka en bit 😉

  4. Ok!!
    Ja, jag såg din kommentar och här kommer svar på den:
    Ja, det blev väldigt gott med hallonsylten i!!
    Mazariner… Det låter gott!! Det receptet ser jag fram emot!! 😀

    • Kommer när tiden börjar räcka till igen 😉 Nu har jag lagt in bilden på lökblomman i inlägget 🙂

  5. Nu har jag letat efter en sån där Afrikansk lökväxt, men här i Avesta finns det ingen! 😥 Men jag ska hålla korpgluggarna öppna när jag åker till nån annan stad där det finns handelsträdgårdar!!

    Tänkte också flagga för några smaskiga recept jag har lagt ut på min blogg:
    http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2011/08/bakdag.html
    och
    http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2011/08/utlovade-recept.html
    😀

    • Hoppas du hittar en, den är både vacker och god. Tack för receptlänkar, kommer förbi och ser vad du bjuder på för gott 😉

      • Ja gör det!! Du är så välkommen! 😀
        Kan du inte lägga ut en bild på den där lökväxten så man åtminstone kan få se hur den ser ut!?!

      • Just varit in, det såg mycket gott ut 🙂 Du ser de smala lökbladen bakom tallriken, ljusgröna och vita, det är den. Ska lägga in en bild på blomman också.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.