Gravrökt Lax med Hjortronsås

Fin smakkombination

Hjortron är ett väldigt anpassningsbart bär. Passar till fisk, fågel, kött, frukost och dessert.

Den milda smaken hos den här fina gravrökta laxen, blev väldigt god till den syrliga såsen.

Förut har jag bara gjort såsen med hela bär, men den här gången tog jag mig tid att mixa och passera hjortronen. Med en ännu intensivare smak som följd.

Helt klart en sås jag kommer att göra igen. Till Påskbuffén blir den ett riktigt fint inslag, om Du vill testa något nytt till laxen.

Letar Du fler tips på goda såser, titta in på mitt andra receptarkiv på nätet, Birgittas Mat. Där har jag en Citronsås idag, som jag haft mängder av sökträffar på från Google, sen jag hade den inne här i somras. Ett givet inslag till Påskens goda.

Hjortronsås

1 dl frysta Hjortron

1 dl Ekologisk  Crème Fraiche

½ tsk Honung

Havssalt

Ett par droppar Worcestersauce

Mixa hjortronen och passera dem genom nätsil. Blanda med crème fraiche och kryddor.

Mixa tills såsen tjocknar lite. Smaka av om det behövs mer kryddning. Ställ kallt några timmar innan servering.

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/25/gravrokt-lax-med-hjortronsas/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

9 kommentarerLämna en kommentar

  1. [...] Gravrökt Lax med Hjortronsås [...]

    Gilla

  2. [...] Gravrökt Lax med Hjortronsås [...]

    Gilla

  3. [...] Gravrökt Lax med Hjortronsås [...]

    Gilla

  4. Hjortronsås låter verkligen spännande.
    Det måste jag prova på att göra när jag plockat årets första hjortron ( den som väntar på nåt gott :) ).
    Laxen lät himla god, hur har du gjort den?

    Gilla

    • Du får ta och köpa lite hjortron och testa redan nu, det är det värt ;)
      Den gravrökta laxen har jag köpt av Jämtrök på Frösön. Men har du en fiskrök, så kan du först grava lax som vanligt och sen röka den lätt.

      Gilla

  5. Hej!

    Va med och TÄVLA om ett par microgrepp-vantar från nyttadesign i min blogg!!

    Lycka till! :)

    Tack för en mycket läsvärd blogg!
    /Anna

    Gilla

    • Hej Anna och Välkommen hit. Roligt att du uppskattar min blogg :)

      Gilla

  6. Hjortonsås! Det har jag nog aldrig hört talas om men det verkar supergott! Och underbart foto det översta!

    Gilla

    • Tack, Millan. Kul att kunna inspirera till något nytt, den är verkligen god :)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 699 andra följare