Jag gjorde en god sås av det som fanns i kylen
Såser har jag alltid tyckt väldigt mycket om, både kalla och varma. Så här på sommaren är det mest kalla såser som gäller. De passar till Grillat, Fisk, Kött, Kyckling, Grönsaker, Korv, Sallader, ja till det mesta.
Inom LCHF-köket är det perfekt med såser. Det är så enkelt att få i sig en högre fettprocent i kosten, genom en god, krämig sås. Hellre det än genom kokosfett i kaffet..
Vitlökskeso
1 dl Keso
½ dl Erik’s Bearnaise
2 msk Ekologisk Crème Fraiche
½ Ekologisk Citron
2 Vitlöksklyftor
Gräslök
Worcestersauce
Havssalt och Peppar
Riv eller finhacka vitlöken. Strimla gräslöken. Rör ihop keso, crème fraiche och bearnaise.
Ta min Hemgjorda Majonnäs som Du hittar den 19 juni, under # 1.2 Kalla såser, eller Kavli’s Ekologisk Majonnäs om Du vill, istället för bearnaise. Här är det ju kylskåpsrensning på gång.
Pressa i citronsaften och rör ner kryddor. Låt stå i kylen en stund, så smakerna utvecklas.
[…] Vitlökskeso […]