Vitlökskeso

Vitlökskeso = Keso, Crème Fraiche, Vitlök, Erik's Bearnaise, Worcester, Vitlök, Gräslök

Jag gjorde en god sås av det som fanns i kylen

Såser har jag alltid tyckt väldigt mycket om, både kalla och varma. Så här på sommaren är det mest kalla såser som gäller. De passar till Grillat, Fisk, Kött, Kyckling, Grönsaker, Korv, Sallader,  ja till det mesta.

Inom LCHF-köket är det perfekt med såser. Det är så enkelt att få i sig en högre fettprocent i kosten, genom en god, krämig sås. Hellre det än genom kokosfett i kaffet..

Vitlökskeso

1 dl Keso

½ dl  Erik’s Bearnaise

2 msk Ekologisk Crème Fraiche

½ Ekologisk Citron

2 Vitlöksklyftor

Gräslök

Worcestersauce

Havssalt och Peppar

Riv eller finhacka vitlöken. Strimla gräslöken. Rör ihop keso, crème fraiche och bearnaise.

Ta min Hemgjorda Majonnäs som Du hittar den 19 juni,  under # 1.2 Kalla såser, eller Kavli’s Ekologisk Majonnäs om Du vill, istället för bearnaise. Här är det ju kylskåpsrensning på gång.

Pressa i citronsaften och rör ner kryddor. Låt stå i kylen en stund, så smakerna utvecklas.

Gott tillbehör till Grillat. Keso med vitlök och gräslök

En kvällsbild på min vackra Dahlia

 Kvällsbild på min Dahlia

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/03/vitlokskeso/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Vitlökskeso […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s