Tilltugg till Nyårsafton

Tilltugg med laxmousse

Laxmousse 4 port

150 g gravad lax

1 dl crème fraiche/kokosgrädde

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

1 msk pressad citron

Salt och peppar

Skär laxen i mindre bitar och mixa snabbt till en grov smet.

Tillsätt crème fraiche, citron, örter och lite kryddning.

Kör hastigt ihop smeten, lägg över i en bunke och ställ i kylen så den stabiliseras en timme.

Smaka av om det behövs mera kryddor.

Forma små ägg med en sked doppad i vatten.

Lägg mousse-äggen på gurkskivor, frökex eller i champinjonhattar.

En liten klick sikrom eller löjrom är gott till.

Klicka på bilden nedan så kommer du till en annan laxröra.

Frökex med laxmousse

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/12/30/tilltugg-till-nyarsafton/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Nu finns även laxbiten och avokado, i övrigt nada… nästan

    Skickat från min iPad


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s