Laxmousse 4 port
150 g gravad lax
1 dl crème fraiche/kokosgrädde
2 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk pressad citron
Salt och peppar
Skär laxen i mindre bitar och mixa snabbt till en grov smet.
Tillsätt crème fraiche, citron, örter och lite kryddning.
Kör hastigt ihop smeten, lägg över i en bunke och ställ i kylen så den stabiliseras en timme.
Smaka av om det behövs mera kryddor.
Forma små ägg med en sked doppad i vatten.
Lägg mousse-äggen på gurkskivor, frökex eller i champinjonhattar.
En liten klick sikrom eller löjrom är gott till.
Klicka på bilden nedan så kommer du till en annan laxröra.
Nu finns även laxbiten och avokado, i övrigt nada… nästan
Skickat från min iPad
Lax och avokado är ju gott ihop. Gott Nytt År till dig 🙂