Viltgryta 4 port
500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
100 g rökt sidfläsk i tärningar
4-5 dl rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller
2 morötter
1 röd Paprika
3-4 vitlöksklyftor
100 g smör
2 burkar skalade tomater
2 dl viltfond
2 dl rödvin
4 dl grädde/kokosgrädde
Salt och svartpeppar
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar.
Tillsätt fläsket och svampen och låt det få lite färg.
Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund.
Häll över tomater, viltfond och rödvin. Dela tomaterna i mindre bitar med sleven.
Koka upp och låt puttra en timme på svag värme.
Tillsätt då grädden och låt sjuda en halvtimme till.
Smaka av om köttet är mört, annars får grytan puttra vidare ett tag till.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!