Gurkmajonnäs

Gurkmajonnäs

Gurkmajonnäs 2 port

1 dl majonnäs

8 st cornichoner

2 msk kapris

½ dl finstrimlad rucola

1 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Skär gurkorna i små tärningar och blanda med majonnäsen.

Hacka kaprisen och rör ner tillsammans med det kryddgröna, smaka av med salt och peppar.

Gurkmajonnäsen smakar lika suveränt till en god, köttig korv som till rökt fisk.

Fler goda såser och tillbehör hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.

Gurkmajonnäs

Grillmat LCHF

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/09/13/gurkmajonnas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det låter superbra med den fyrkantiga varianten då. Enklast att baka och smart konstruktion. Tack igen! 🙂

    • Varsågod och lycka till. Jag kopierar vår diskussion här och lägger in i inlägget om smörgåstårtan, så får fler ta del av tipsen 🙂

      • Det låter som en bra idé. 🙂

      • Visst är det, tack för att du ställde din fråga här 🙂

  2. Hej Birgitta!
    Hoppas du läser här ibland :). Undrar om du kan hjälpa mig med recept på en smörgåstårta?

    Jag ska om ca en månad fira min mammas 85 års dag och vill baka en LCHF smörgåstårta för 8 hungriga personer (storätare som gärna tar mer än en bit).
    Har googlat olika recept och även tittat på dina recept men hittar bara bakelsevarianten hos dig.
    Jag vill göra en klassisk tårta med tre bottnar och ska ha fisk och skaldjur+avocado och ägg som protein på den.

    Jag skriver till dig nu eftersom du har så gedigen kunskap. Själv har jag mkt liten erfarenhet av just smörgåstårta så tycker det är svårt att veta hur mycket man behöver för tre bottnar och en ca 14 bitars tårta.
    Söker en botten som är hyfsat lättbakad, och håller ihop fint utan att smula. Ofta när jag följer tårtbottenrecept brukar det bli mindre storlek än receptmakaren själv beskrivit. Den här tårtan ska vara stor och fin och hög.

    Om du har tid får du även skriva ca hur stora mängder av majonäs, grädde och cf mm som behövs till en tårta av denna storlek.

    Bästa hälsningar Carin

    • Hej. Vad bra att du kopierade din fråga hit, kan omöjligt svara på alla personliga frågor på alla olika sociala medier, här når svaren tusentals läsare varje dag 🙂

      Det är en variant av mitt formbröd som vi använder till smörgåstårtan på Ecocaféet, sen skärs den bara upp i bitar och garneras till bakelser.

      Du kan baka tre formbröd, skära till landgångsbröd och bygga en fyrkantig tårta.
      Eller grädda i runda formar om du hellre vill ha den formen på tårtorna.

      Här är brödreceptet och Lindha Vikströms ( http://www.halvalindha.se ) recept på fyllning som räcker till 8-10 portioner.
      Lycka till och gratulera din mamma från mig 🙂

      Smörgåstårta LCHF och Paleo – glutenfri och mjölkfri

      • Hej Birgitta!
        Stort tack för recepten! Jag antar att du menar att varje botten är en sats formbröd?
        Blir den tunn och platt eller fluffar den upp sig något under gräddningen?
        Hälsningar Carin

      • Hej igen. Vet inte riktigt hur du menar, men som du ser på bilden på mitt bröd så blir den stor som en vanlig formfranska och ger fina skivor. Du skär till tårtan skivor längs med och bygger en smörgåstårta på höjden av dem. Den är varken tunn eller platt.

      • Hej Birgitta! Jag menade att jag vill göra en stor rund eller fyrkantig tårta. Ska man då göra en sats formbröd per botten? Och om man gräddar en botten i en rund eller fyrkantig form som en tårtbotten, blir den för tunn då tror du?
        Hälsningar Carin

      • När jag gör fyrkantiga tårtor så bakar jag tre formbröd.
        Skär dem på längden till landgångsbröd.
        Lägger tre skivor bredvid varann till botten.
        På med ett lager fyllning, sen lägger jag tre skivor bredvid varann, men på motsatt ledd, så blir tårtan stabilare.
        På med ett lager fyllning igen och upprepa med så många lager fyllning du vill ha och hur hög du vill ha den. Tror du den blir för låg ändå, så baka ett bröd till så är du på den säkra sidan 🙂
        För rund tårta, ta tre satser till två formar så får du till bra höjd på dem, öka då gräddningstiden med ca 15-20 min.

  3. Svarar inte heller på privata frågor på Facebook, utan bara härinne 🙂

  4. Hej Birgitta! Jag har skrivit en fråga till dig på Kostdoktorns forum.

    • Hej. Är sällan in på forumet, såg att du skickar den privat där nu. Ställ gärna frågan här istället, så får fler ta del av svaret 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.