Pannbiff 2-3 port
400 g blandfärs
1 liten gul lök
1 äggula
2 msk grädde eller majonnäs
1 msk sesamfrön
Salt och peppar efter smak
Smör till stekning
Hacka löken riktigt fint. Vill du ha en mildare löksmak så stek den hackade löken i smör först, låt svalna innan den blandas med färsen.
Blanda snabbt ihop löken med köttfärsen och det övriga, smaka av så du får lagom sälta.
Låt smeten stå i kylen en halvtimme, så håller biffarna ihop bättre vid stekningen.
Forma med fuktade händer till små biffar, stek i omgångar i smör ett par minuter på var sida.
Lägg på ett fat eftersom och täck med folie, så eftersteker biffarna utan att de blir torra.
Jag smörstekte också färsk, skivad rödlök till mina pannbiffsmörgåsar, det blev väldigt gott.
Här hittar du mitt vita formbröd som jag använde till utflyktsmackorna.
Fantastisk 💝
Tack ❤