Gräddstuvad kycklinglever 2-3 port
450 gr färsk Kycklinglever
2 gula lökar
1 äpple
3 msk smör
5 dl grädde/kokosgrädde
1 msk tamarisoja
1 tsk veg buljongpulver
Salt och peppar
Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.
Bryn smör i stekpanna och stek levern i omgångar.
Salta och peppra, lägg över i en gryta.
Stek inte för många leverbitar åt gången så får de bättre stekyta.
Skär löken i smala klyftor och äpplet i mindre bitar.
Stek även dessa i smör och blanda med levern.
Häll lite vatten i stekpannan, koka ur skyn och häll över i grytan.
Tillsätt buljongpulver och soja. Koka upp och rör ner grädden.
Låt puttra i cirka en halv timme tills såsen tjocknat.
Servera med broccoli, lingon och en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsdressing.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!