
En matig sallad som tillbehör
Den här salladen passar fint till både fisk ock kött.
Visst är det gott med kokta grönsaker, men en fräsch sallad smakar bättre nu på sommaren.
Isbergssallad brukar jag nästan aldrig köpa, men nu på sommaren kan den vara riktigt god. Den innehåller ju väldigt lite näring, men är bra som bas med andra nyttiga grönsaker.
Jag gjorde den som tillbehör till Grillad Lax. Vi åt flera goda såser till, så fettprocenten blev hög.
Blomkålssallad
Ett halvt huvud Isberg
Några Blomkålsbuketter
En halv röd Paprika
Ett halvt Äpple
5 cm Purjo
Citrontimjan
Strimla salladen fint. Bryt blomkålen i små bitar. Strimla paprika och purjo fint. Skär äpplet i små tärningar. Finhacka örten. Blanda allt i en bunke och häll över lite senapssås.
En sallad blir så mycket godare om man blandar den med dressing. Men gör det strax innan servering, annars slokar salladen.
Senapsdressing
1 dl Olivolja
½ dl Vitvinsvinäger
2 msk Dijonsenap
1 krm Paprikapulver
Havssalt och nymald Vitpeppar
Rör ihop senap, paprikapulver och kryddor. Vispa i olja och vinäger. Jag använde estragonvinäger, den passar fint ihop med senap. Förvara i rumstemperatur och skaka ordentligt när Du ska använda den.
[…] hade med Blomkålssallad, Inlagd Paprika och en […]