Syrligt grönsaksfräs 2 port
4 dl finstrimlad mangold, rödbetsblast, grönkål eller svartkål
2 schalottenlökar
3-4 msk smör, kokosolja eller ankfett
1 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Skär löken i tunna klyftor. Hetta upp stekfettet och fräs löken ett par minuter utan att den får färg.
Tillsätt det finstrimlade gröna och fräs nån minut, krydda och häll på äppelcidervinäger.
Låt vinägern koka in och servera grönsaksfräset till sylta istället för inlagda rödbetor.
Här hittar du recept på min hemgjorda kalvsylta.

Ankfett – Graisse de Canard…

Svartkål…

Trollslända…
Hej tack för alla fina recept och heliga matbilder & naturbilder ha de gott Ingela ??
Skickat från min iPhone
Hej och tack, roligt att du tycker om mina recept och bilder 🙂