Svamp- och baconröra till fläskkarré

Fläskkarré med svampröra

Svampröra 2 port

4 dl svamp i bitar, jag hade röksvamp

4 skivor varmrökt bacon

2 msk smör

2 msk hackad citrontimjan

2 msk finhackad purjolök

2 msk olivolja med citron

2 tsk vit balsamvinäger

Nymald vitpeppar

Rensa de fasta, vita röksvamparna genom att dra av det sega skinnet. Dela svampen mitt itu.

Är den helt vit inuti är den mycket god, men har den börjat bli gulbrun så är den bara att kasta.

Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret.

Krydda med vitpeppar, salt behövs inte, eftersom baconet är så salt.

Stek tills svampen fått en gyllenbrun färg och baconet blivit lite knaprigt, tillsätt löken mot slutet.

Ta från värmen och blanda ner de hackade örterna, olja och vinäger.

Servera med fläskkarré, ugnstorkade tomater och bearnaisesås.

Fläskkarré med svampröra

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/07/14/svamp-och-baconrora-till-flaskkarre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s