Snabbmat
På sommaren är det skönt att ta till riktigt snabblagad mat, här en variant som jag ofta gör när jag vill ha tid till annat.
Ett kryddsmör blir gott som extra tillbehör till laxen och håller dig mätt riktigt länge.
Sesamfrästa grönsaker till stekt lax 2 port
2 bitar lax à 150 gram, helst viltfångad
1 liten, gul lök
½ äpple
½ paprika
2 msk sesamfrön
2 msk kokosolja
2+2 msk smör
½ pressad citron
Salt och peppar
Hacka lök, äpple och paprika i små tärningar.
Hetta upp kokosolja och smör och häll i grönsakshacket.
Låt fräsa ett par minuter under omrörning tills det fått lite färg.
Tillsätt sesamfröna och stek dem gyllenbruna. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
Stek laxen ett par minuter på varje sida i en klick smör, salta och peppra lätt.
Låt fisken ligga kvar i pannan bredvid spisen en liten stund, så värmen fördelas jämnt.
Lax är alltid godast om den inte steks för länge, då blir den lätt torr.
Vad gott det ser ut 🙂
Tack, ja det är det 🙂