Mandelplättar 2 port
2 ägg
1 dl grädde, kokosgrädde eller mandelmjölk
2 msk brunt mandelsmör
1 msk kokosolja
2 tsk psylliumfrön
ca 1 krm havssalt
ev lite vaniljpulver och/eller kanel
Lägg mandelsmör, kokosolja och ½ dl mandelmjölk i en kastrull och värm.
Rör ihop så det blir väl blandat.
Vispa ner äggen, psylliumfröna och resten av mandelmjölken.
Smaka av med salt och eventuell kryddning. Låt smeten stå och svälla en timme.
Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna, ett par minuter på var sida så de blir frasiga i kanterna.
Om du vill kan du steka dem som pannkakor istället.
Servera med hallon, blåbär eller prova gärna min sockerfria lingonsylt.
Brunt mandelsmör är ju skitdyrt, går det att byta ut mot något annat …
Du kan mixa mandlar själv om du vill eller hoppa över…
Sorry en dum fråga till – hur mycket mandlar skall jag köra i mixen för att få mandelsmöret …
Ta en påse 200 gram och kör till det blivit smör 🙂