Pumpatider
Jag antar att ni är många därhemma som får en hel del pumpa över efter utskärning av pumpalyktor nu i helgen.
Här i USA är det förstås pumpor överallt just nu och dekorationen av trädgårdar och husväggar är minst sagt skräckinjagande hos många…
En del har lite snällare halloweenutsmyckning, den här såg jag på en promenad inne i stan häromdagen.
Vi fick en lite längre promenad bland villorna än vi tänkt, när vi försökte gå från stranden upp längs Las Olas Boulevard.
Högvattnet vid fullmånen hade gjort att stadens många kanaler svämmade över, så många gator dränktes helt under några timmar.
Så det var bara att gå tillbaka igen, vi hade ingen lust att bli blöta upp till knäna.
Högvattnet avlöstes sen av intensiva åskskurar, så det har verkligen varit blött både uppifrån och nerifrån de senaste dagarna.
Här får du några av mina recept på pumpa, klicka på bilderna under det här receptet så kommer du till fler.
Ugnsbakad pumpa 2 port
400 g pumpa
½ dl olivolja
2 msk finhackad timjan
2 tsk chiliflingor
Havssalt
Skala och skär pumpan i 3×3 cm stora kuber. Lägg i en bunke och tillsätt olja och kryddor.
Blanda om väl så kryddorna fördelas jämnt runtom.
Lägg pumpan i en ugnsform och baka på 175º i 40-50 minuter, tills de mjuknat. Servera till bacon och ägg.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!