Hamburgerdressing med sting

Hamburgerdressing

Snabbmat med hög njutfaktor

Idag får du ett litet inlägg om en av mina absoluta favoriträtter. Hamburgare står högt i kurs, både när jag lagar mat hemma och äter ute.

Det kan faktiskt vara riktigt bra mat även på restaurang, om man som jag hoppar över den onödiga utfyllnaden i form av bröd och pommes frites.

Många restauranger med självaktning serverar idag finaste färsbiffar av högrev, fjällko, bison och andra typer av smakrikt kött från djur som fått gå ute och äta det de är gjorda för, nämligen gräs.

På långsemestrarna i Alanya köper jag alltid nymald färs av traktens köttbönder direkt hos slaktaren. Det kan man få i många matbutiker här hemma också, be personalen i charken att mala det kött du vill köpa.

Är just nu i Stockholm, där köper jag ofta färdigpressade högrevsburgare på gotländskt gräsbeteskött i charken på Coop Daglivs vid Fridhemsplan. De är otroligt saftiga och goda.

Särbo Lennart bor på Kungsklippan så det blir många och långa promenader runt i vår vackra huvudstad. Som den matnörd jag är så blir det förstås en hel del besök i de olika saluhallarna också.

Efter receptet följer lite bilder från senaste veckan då Stockholm bjöd på sitt finaste höstväder

Hamburgerdressing

Hamburgerdressing med sting 2 port

1 dl majonnäs

1 saltgurka

4 cocktailtomater

1-2 tsk Mapuche Fire

Några droppar balsamvinäger

Skär saltgurka och tomater i små tärningar. Blanda majonnäsen med kryddblandningen. Rör försiktigt ner tomat och gurka, låt stå en stund så smakerna utvecklas.

Har du inte Mapuche Fire, en ekologisk kryddmix från Herbaria, så går det lika bra med en tacokrydda eller annan kryddmix med hetta.

Se bara till att du köper kryddmixer utan glutamat, de ekologiska innehåller aldrig den tillsatsen som benämns E621.

För en mildare och mer barnanpassad dressing kan du använda min Rhode Island som bas.

Hamburgare med dressing

Söderhallarna

Söderhallarna

Söderhallarna

Söderhallarna

Söderhallarna

Söderhallarna

Spröda frökex från Huså Bröd hos M Seger på Östermalmshallen

Fredrika Bremer i Humlegården

Fredrika Bremer i Humlegården

Af Chapman

Af Chapman

Norr Mälarstrand

Norr Mälarstrand

Norr Mälarstrand

Norr Mälarstrand

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/03/hamburgerdressing-med-sting/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Alltid härligt med harmoniska bilder! 🙂 Hamburgaren ser jättegod ut, smarta tillbehör…måste handla idag! 🙂 min son kom på idéen, när vi varken hade sallad eller brödalternativ, att dela den på mitten, lägga i ingredienserna och köttet blir som brödet! Jättesmarrigt och enkelt att äta!
    Tack för recept på dressing. Mina killar vill bara ha amerikan hamburger dressing och jag har inte känt mig så bekväm med det! 😉

    • Tack, det känns roligt att mina bilder uppskattas 🙂 Vilken smart som du har, det ska jag tänka på, att dela hamburgaren. Hoppas de tycker om dressingen också.

  2. Vilka vackra bilder!!
    Den dressingen låter fantastisk. Undra om det går att byta ut majonäsen mot tex CF. Får säkert inte samma smak men kanske nåt liknande.. Svårt ibland när man inte tål ägg.

    • Tack. Ja, du kan byta mot CF. Vispa den gärna tjock först med elvisp, annars kan den lätt bli lös. Smaksätt med lite mer vinäger så blir den liknande majonnässåsen 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s