Valnötsröra med Soltorkade Tomater till Grillad Kyckling

Lunch efter marknadsbesök

Tisdagar är vikta för grönsaksmarknaden vid Saluhallen. Förr om åren åt vi ofta grillad kyckling häruppe, men vårt favoritställe har tyvärr stängt.

Jag köpte istället med en hem, det finns rätt många ställen runt Alanya som säljer färdiggrillade, stora kycklingar.

Det känns riktigt lyxigt att ibland bära med sig hämtmat till lunch, som bara är att lägga upp på tallriken när vi kommer hem.

Särskilt när den är gjord på råvaror med kvalitet och med bara salt och chili som kryddning.

För oss två räcker kycklingarna till 3 måltider, så det är inga små, torra stackare de säljer.

Priset ligger på 8-10 Lira för en hel, alltså ca 40 kronor.

Kycklingbröstet styckade jag ut och gjorde ett recept till en artikel som kommer i Hello Turkey Magazine under våren.

Det är väldigt kul att gå runt på marknaden och hämta inspiration och fotografera till artiklarna, som jag vet kommer att läsas av ett stort antal turister.

Det blir liksom lite mer på riktigt att skriva i en tidning, än här på bloggen. Även om besöksantalet stadigt ökar här också.

Jag upptäckte att jag kunde lägga ut besöksstatistiken via en widget häromdagen. Lade också ut de senaste kommentarerna här bredvid.

Jag är ju inte så hemma på det här med datorer, så det här hade jag missat förut.

Det var i samband med att jag registrerade bloggen på en för mig ny topplista, Hälsobloggar.

Där finns mängder med intressanta bloggar om kost och hälsa, något för varje smakriktning.

Dessert blev det också efter lunchen, säsongen för Jordgubbar är i full gång. En njutning för gom och öga.

Röra på Valnötter och Soltorkade Tomater

1 dl Ekologisk Majonnäs

½ dl Turkisk Yoghurt

4 Soltorkade Tomater i Olja

1 dl grovhackade Valnötter

1 msk finhackad Basilika

Chiliflingor

Havssalt

Hacka tomaterna riktigt fint. Blanda majonnäs och yoghurt, rör ner tomater och valnötter.

Smaksätt med basilika, chili och salt. Låt stå en stund så smakerna mognar.

Servera till grillad Kyckling och kokt Broccoli med smör. Gurka, Cocktailtomat och Bladpersilja till garnering.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/02/17/valnotsrora-med-soltorkade-tomater-till-grillad-kyckling/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommentarerLämna en kommentar

  1. Spennende at du skriver for magasinet Hello Turkey, og oppskriften på valnøttrøren ser virkelig fristende ut 🙂

    • Tack, Melusine 🙂 Ja, det är verkligen riktigt kul och spännande att ha fått det här uppdraget. Ska bli riktigt skoj att se recepten på engelska och holländska.

  2. Valnötsröra låter väldigt lockande… Ska testas!

    Finns så mycket goda röror (och smör) som man kan göra, bara fantasin sätter gränsen:-)

    • Hej Veronica. Har fått ihop några stycken de senaste åren, försöker mig på nya varje gång. Den här blev riktigt läcker 🙂

  3. Bra bilder, helt klart så att man blir hungrig som ovanstående talare 🙂

  4. Nu blev jag RIKTIGT hungrig!!! 😀 Ska straxt in till stan och handla förnödenheter!! 😀

    • Vad bra att jag kan lämna ett bidrag till ditt middagsbord 🙂

      • Inte bara ETT, kära bloggsyster!! MÅNGA!!! ❤

  5. Vilka underbara bilder.
    Påminner mig om när jag var där nere och tog bilder på marknaden..du ska bara besöka kött marknaden, åh vilka fina kött bitar det finns!

    • Hej Goda smoothies och Välkommen till mitt kök. Tack, jag handlar det mesta av maten på marknader och saluhall, det är något alldeles extra 🙂

  6. Jordgubbarna såg verkligen goda ut 🙂 å vad jag längtar efter vår jordgubbssäsong.

    • De är riktigt goda också 🙂 Sommaren är inte så långt borta nu, som tur är…

  7. Om du lägger till en radbrytning mellan ”Hälsoblogg” och ”Hälsa” så kommer de på samma rad 🙂
    radbrytning gör du med

    • Tack, Lena. Ska testa dina tips, tar bort de andra kommentarerna om samma sak och försöker. Trial and error, bra sätt att lära sig 😉
      Nu har jag testat att ändra, men eftersom jag inte kan html, så blev det inget bättre…

      Lite senare: Nu har det löst sig, tack vare din experthjälp via Facebook 🙂 Stort Tack och Kram.

      • Kul att det funkade 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.