Örtfylld Bäcköring med Rödbetor och Fetaost

Om fiskelyckan är god

Smörstekt fjällöring är riktigt god sommarmat. Jag fyllde min med en rejäl knippe citrontimjan. Det ger en härlig arom till fiskköttet.

Det här är mat som passar fint att laga till direkt på fiskeplatsen också.

Örter och lite salt och en bit folie är enkelt att ha med i ryggsäcken ut på fisketuren. Har Du inga örter med, blir det minst lika gott att fylla fisken med en knippe harsyra. De växer på fuktiga platser överallt i skogen.

Enkla smaker som de här, ger ofta den största matupplevelsen.

Linda in den lätt saltade fisken, med magen fylld av örter, i en bit folie och lägg på glöden. Det går väldigt fort att laga till, räcker med några minuter på var sida.

Doften när man öppnar ett sånt paket är så läcker.

Tillsammans med späda rödbetor i en vinaigrette, med lite fetaost smulad över blir det en riktigt bra  måltid.

Salladen, som håller sig bra i värmen, kan Du också ta med på fisket och bara hoppas på att det nappar.

Rödbetssallad med Fetaost

En knippe färska Rödbetor

1 pkt Fetaost

3 msk Kallpressad Olivolja

1 msk pressad Citron

2 msk finhackad Gräslök

Havssalt och nymald Vitpeppar

Vispa ihop olja och citronsaft, smaksätt med salt och peppar.

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola i kallt vatten en stund, så går skalet lätt att gnida av.

Dela dem i halvor eller klyftor och häll på vinaigretten. Blanda försiktigt med gräslöken.

Låt stå en stund, så kommer smakerna fram mer. Smula fetaost över vid serveringen.

Mitt fiskevatten

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/09/ortfylld-backoring-med-rodbetor-och-fetaost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hörru! Du vet väl om att alla öringar är samma, det är bara stället dom lever på som skiljer? 😉 Salomo Trutta är alltså både ”insjööring”, ”havsöring”, och ”bäcköring”. Eller bara öring. Kram fån naturtönts systerdotter. 🙂

    • Vilken tur jag har en Naturmupp i Familjen, så jag får lära mig det. Tack, Lilla Bus 😉 Kram FavoritMoster
      PS. Fast den heter ju Salmo Trutta… Och har olika ”efternamn” som Lacustris, Trutta och Fario.

  2. Så gott det ser ut! 🙂

    Hälsningar Jenny

    • Hej Jenny och Välkommen till mitt kök. Det är verkligen gott med våra fina ädelfiskar 🙂

  3. otroligt gott och somrigt:)) Blir riktigt frestad genom att titta pa bilderna!
    Kramisar,
    Nena

    • Tack, Nena. Ja, det här är sommaren i ett nötskal 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.