Kycklinglever med Curry och Äpple

Ännu ett recept på Kycklinglever

Kycklinglever och äpple tycker jag är en god kombination. Äpple och curry passar också fint ihop, så här blev det en stuvning med alla tre.

När Du köper kycklinglever hemma, så satsa på den färska. Den frysta är inte alls lika fin, de är oftast små och mjuka.

Om Du har lite svårt med leversmaken, så låt dem ligga i mjölk över natten, då blir det mildare smak. Det gjorde Mamma med älglever, när jag var liten, så det funkar säkert bra på kycklingens också.

Leverstuvning med Curry och Äpple

250 gr Kycklinglever

½ Morot

½ Äpple

½ Gul Lök

Curry efter smak

Havssalt och nymald Vitpeppar

Några droppar Worcestersauce

2 dl Grädde

2 msk Smör

Skölj levern och låt den rinna av. Skär morötterna i halva slantar, äpple och lök i täningar. Bryn 1 msk smör och stek levern lätt på båda sidor, salta och peppra. Lägg över i en gryta.

Diska ur stekpannan och stek det gröna i resten av smöret. Rör ner curryn, smöret lockar fram mer smak, om man låter den fräsa med en stund. Rör ner Worcester och grädde och låt puttra i tio minuter.

Häll allt över levern, koka upp och låt småputtra tio minuter till. Servera med stekt Aubergine, en Grönsallad och Tomater. Olivolja och Granatäppelvinäger över.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/23/kycklinglever-med-curry-och-apple/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta =)
    Tack för svaret..jag har nog kvar mitt hela namn i bloggen..det blir nog bra så =).
    Sitter nu och tittar på Tina´s cookalong och titta..hon serverar sina gäster: Oxfilé, bearnaisesås och varma tomater. Hon slänger inte på nån tråkig potatis på den fina tallriken..härligt!
    Ha en bra kväll.
    Kram Linda

    • Hej Linda. Jag håller med, ditt namn är bra. Det behövs sidor som din, så folk kan förstå hur bra det går att gå ner i vikt med LCHF. Det finns fortfarande många som inte har en aning om vad LCHF är.
      Men det sprider sig, sakta men säkert. Jag har pratat och förklarat för många nu de senaste månaderna 🙂
      Tina har alltid varit duktig på att använda smör och grädde i sin goda mat. Hon är en bra förebild. Lät gott med bearnaise, det var länge sen nu.

  2. Hej
    Ja, jag kan rekommendera Pones, det är lätt att göra och smakar gott 🙂
    Kul att följa dig i Turkiet, ni verkar ha det härligt 🙂

    • Hej Emma. De verkar mycket godare än recepten jag sett på Oopsies. Fint att du följer med på vår resa 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: