Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Revbensspjäll på Turkiska

Lammrevben var en ny bekantskap för mig, men absolut något jag kommer att köpa igen. Riktigt saftiga med mycket kött och fett på, passade de perfekt att marinera. Eftersom jag inte har nån grill eller ugn, så fick det bli stekta spjäll.

De fick ligga i en citronmarinad i ett dygn i kylen, så de blev riktigt syrliga och fräscha. Du kan testa det här receptet till spjäll av Gris, kan tänka mig att det blir minst lika gott.

Citronmarinad till Revbensspjäll

Saft av en Citron

1 msk Pinjehonung

1 msk Worcestersauce

1 msk Olivolja

Svartpeppar och Havssalt

Krydda revbenen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse, häll på marinaden. Knyt ihop och massera runt så vätskan kommer åt överallt. Lägg på ett fat i kylen till nästa dag, vänd några gånger under tiden.

Stek revbenen i 3 msk Smör, häll på marinaden när de fått färg. Salta och peppra lite till, det är gott med ordentligt med smak på lammrevbenen. Låt puttra i ca 30 min på svag värme, vänd då och då.

Jag mosade lite Färskost med Yoghurt, Olivolja, Vitlök, Havssalt och Svartpeppar till. Stekt Aubergine och Zucchini passar bra till lamm.

Solnedgång över borgen i Alanya

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/18/citronmarinerade-revbensspjall-av-lamm/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Oj vilken mat du lagar Birgitta!
    Jag har lammrevben i frysen som jag ska laga något av, brukar göra med kinesiska kryddor men jag kanske testar ditt recept.
    Hoppas du har det härligt/Karin

    • Hej Karin. Med såna fina råvaror som det finns överallt här nere är det rena fröjden att laga mat 🙂
      Och härligt är det. Ha det bra du med.

  2. Hej Brigitta!
    Vilken härlig matblogg du har! Roligt att se att fler svenskar bosatt sig i Turkiet och är engagerade i deras matkultur som du. Har tittat igenom dina recept och kommer absolut prova en del av dem sâ smâningom. Ha en fortsatt trevlig dag!
    MVH
    Sofie i Trabzon

    • Hej Sofie uppe i Trabzon. Välkommen till mitt kök i Alanya och tack så mycket för ditt beröm. Känns fint att höra från en som bott här så länge som du.
      Tittat på dina recept, det är mer äkta Turkisk mat, jag fuskar ju mest till det med lite Svenska influenser.
      Hittade till intressanta http://www.turkietboken.nu via din blogg. Den boken blir intressant att läsa 🙂

  3. Ser otroligt smarrigt ut. Älskar revben. Brukar köra efter ett recept från TV, kommer inte ihåg vad programmet men det var med Anne Lundberg.

    • De blev riktigt goda med syran från citronen. Anne Lundberg är bra, gillade hennes program med Skeppskocken på Navigo. Han kunde laga mat, han 🙂

  4. vacker solnedgång, en sån skulle man kunna njuta av varje kväll!

    • Vi har haft turen att kunna göra det nästan varje kväll i en och en halv månad nu 🙂

  5. Jag har köpt en krydda, Sumac, malda torkade bär, som ska vara istället för citron, har du provat det?

    • Ja den är god, brukar ha den i sallad ibland. Har en påse i skafferiet, men det har inte blivit av att använda den så ofta i år. Jag är så förtjust i Granatäppelvinägern, Nar Eksisi, så det blir mest den på salladerna. Komili’s kallpressade olivolja, den som har en fruktig smak, blir det också en hel del av 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: