Dansk Remouladsås till Fisksallad

Fisksallad med Avocado

Jag hade lite rester av både lax och rökt hamsi. Kokade laxen i fiskfond några minuter. Lät den kallna och bröt sen ner den och den rökta ansjovisen i små bitar.

Rörde ner det hela i min variant av en Dansk Remouladsås och serverade som sallad till avocado, en varm kväll i slutet på november. Vi har haft tur med riktigt varmt och skönt väder den här hösten, det har blivit många kvällar på balkongen.

När Du läser det här sitter jag på flyg och tåg hemåt. En resa på ett dygn via Istanbul och Riga. Hoppas Du haft det trevligt som sällskap på min matresa till Turkiet. Jag har haft en väldigt rolig och inspirerande höst med allt matskrivande.

Naturligt god mat att njuta av, har verkligen fått både mig och L att må suveränt bra. Jag har hittat en variant av kost, som är en blandning av LCHF-GI-Medelhavskost. En kost som baseras på så naturliga råvaror som möjligt. Med mycket naturliga fetter, som smör, grädde, ost, omega-3 och olivolja. Och minimalt med mjöl och andra snabba kolhydrater.

Sen är det ju upp till Dig som läsare att lägga till eller dra ifrån det som  passar  för Dig. Vi är alla så olika, så en kostmodell kan inte passa alla. Men jag vet att jag kommer att fortsätta på det här spåret, eftersom min kropp mår så gott av det.

Nu kommer jag att skriva om  min typ av mat på hemmaplan en månad, med en hel del julinspiration. Hoppas Du fortsätter att följa med på min matresa.

Dansk Remoulad

1 dl Ekologisk Majonnäs

2 msk Turkisk Yoghurt

½ tsk Curry

Lite Paprikapulver

½ Äpple

2 Cornichons

Havssalt och nymald Vitpeppar

Tärna äpple och gurka fint. Rör ihop majonnäs med yoghurt, rör ner övriga ingredienser. Låt stå en stund och mogna i smaken. Jag brukar lägga till äpple i min remoulad, för den söta smaken passar så fint till curry. Många använder kapris, men det hade jag ingen hemma.

Jag tog en lång kvällspromenad i den ljumma höstkvällen. Havet låg stilla och många fiskare prövade lyckan både på stränderna och ute i småbåtar. Alanya’s höst när den är som vackrast.

Fiskare på Kleopatrastranden i Alanya

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/12/02/dansk-remouladsas-till-fisksallad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Laxsallad med Dansk Remouladsås […]

  2. Varmt välkommen hem igen, hoppas att hemresan gick bra. Klart jag ska fortsätta läsa på din fina matblogg, ser fram emot att få läsa om din inspirerande julmat ett tag framöver.

    Att du dessutom drar vidare till Cypern efter jul är ju bara en extra bonus – då får vi mera medelhavsinspiration från nya vyer. Det ser jag också fram emot *gnuggar händerna av lycka* 🙂

    • Tack Veronica. Det har gått riktigt bra hittills. Sitter på Arlanda och fördriver tiden vid en dator 😉 Nu är det bara nattåg kvar, hemma 7 i morgon. Då har jag rest i 26 timmar.. Men med bra reskost med, så funkar det fint 🙂
      Blir roligt att uppleva Cypern med kamera och matbloggning också. Där har de också suveräna råvaror, vi var där 7 veckor i vintras.

  3. Äntligen kommer du hem till snön!

    😀

    Tack för alla underbara inlägg du skriver, ser fram emot det som komma skall…

    Varm välkommen hem-kram!

    • Hej snälla Fjällmor. Det är så kul att komma hem, särskilt när jag får så här glada tillrop via bloggen 😉 Tar nog några dar att vänja mig vid snö och vinter, men sen blir det mycket god julmat och annat. En hel del gris blir det nog, efter 2 månader utan 🙂
      Snön ligger därhemma, har jag fått rapport om. Härligt. Kram tillbaks.

  4. Välkommen hem!

    • Tack Ellinor. Bara några timmar kvar på Arlanda nu, sen nattåget mot Jämtland och kylan 🙂

  5. Stort Tack!
    Jag läser med glädje varje inlägg du gör via RSS.
    Vackra bilder från Turkiet är en extra bonus.

    Välkommen hem och ha det gott!

    • Hej Sökaren och tack för att du följer mig. Att fotografera är nästan lika roligt som att laga mat, så det här har blivit en himla bra kombination för mig 🙂

  6. Hej! Det har varit roligt att följa dig och dina recept och utflykter.Välkommen hem till den kalla nord. Lite avundsjuk har jag varit på dig som fått tillbringa semester nere i värmen.Här har bostadsbolaget dragit ner på värmen, så jag fryser inomhus. Så därför skulle jag gärna göra som flyttfåglarna resa söderöver på vintern.
    Hälsningar Maud

    • Hej Maud och tack för dina vänliga ord. Jag hoppas verkligen att jag lyckats inspirera dig och andra till att resa om man har tid, råd och möjlighet. Under tiden får du ta ett snack med bostadsbolaget så de höjer värmen åt dig 🙂 Får se hur det är hemma. Men jag bor i ett Seniorboende, så där brukar det alltid vara riktigt varmt..

  7. Ett stort tack till underbara bilder o recept från Alanya.Det har känts som min egen semester blev förlängd. Självklart kommer jag att följa dej på hemma plan också. Välkommen hem .

    • Tack Catrin. Har klarat av den största delen av resan, har några timmar att slå ihjäl på Arlanda. Det är kul att ha fått virtuellt ressällskap 🙂

  8. Tack Birgitta!
    Även vi hemma i mörka Sverige har kännt av den härliga stämningen från sydligare breddgrader i dina bilder och rapporter. Toppen!
    Tycker fröken Dill

    • Tack Fröken Dill. Det har varit ett nöje att laga mat, fotografera den och allt annat och sen veta att det är så många som tittar 🙂

  9. Tack för alla underbara bilder och rätter från Turkiet:)

    Klart jag hänger med dig hem till julmaten också!

    • Tack Monica. Dina ord värmer i kylan på Arlanda 😉 Ska verkligen bli kul att sätta igång med julmaten, när jag hämtat mig från resan.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.