Gräddstuvad kycklinglever

Gräddstuvad Kycklinglever med Vitkålssallad och Rårörda Lingon

Lättlagad husmanskost

Kycklinglever är väldigt billig, god, nyttig och lättlagad mat, men tyvärr lite bortglömd.

Den är betydligt mildare än vanlig lever, så den passar bra för nybörjare.

Det är stor skillnad på färsk och fryst, så prova det om du har dålig erfarenhet av lever, det finns bra ekologiska sorter som är väldigt goda.

Tycker du om min typ av recept så läs gärna mer om min bakgrund och matskrivande här.

Gräddstuvad kycklinglever 3-4 port

450 g färsk kycklinglever

5 dl grädde/kokosgrädde

2 gula lökar

1 dl kycklingbuljong

1 äpple

1 msk glutenfri tamarisoja

1 msk äppelcidervinäger

50 g smör

Salt och peppar

Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten, låt rinna av i durkslag.

Bryn smör i stekpanna och stek levern 2-3 minuter på var sida, salta och peppra.

Stek i omgångar så får levern finare stekyta, lägg över de som är färdiga på ett fat så länge

Skär löken i smala klyftor och äpplet i mindre bitar och stek i smör en stund i en stekgryta, tillsätt buljong, soja och vinäger.

Koka ihop några minuter, häll över grädden och låt puttra en halvtimme tills såsen tjocknat.

Lägg då ner leverbitarna och låt dem bli färdiga.

Strö över lingon och servera leverstuvningen med en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsdressing.

Kokta eller ugnsstekta rotfrukter, blomkål eller broccoli är gott till.

Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2024/02/07/graddstuvad-kycklinglever/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej. Jag undrar hur lång tid det tar innan leverbitarna blir färdiga på slutet. Har ingen aning, så jag måste fråga.

    • Hej Andreas. Såg din fråga först nu, det räcker med ca 4-5 minuter så är de klara. Smaklig måltid 🙂

  2. Gjorde med äpple och lök
    Blev jättegott, bra recept


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.