Smakrikt smör
Idag får du recept på en av mina favoriter bland de kryddiga smören från mina år som restaurangkock.
Café de Paris är en riktig klassiker, laddat med otroligt mycket smaker som harmonierar fint med såväl grillat kött som fisk och grönsaker.
Grillsäsongen närmar sig nu med stormsteg, här hittar du mina bästa grilltips som det här receptet är hämtat från.
Café de Paris-smör
500 g smör
1 äggula
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad timjan
2 msk hackad dragon
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk tomatpuré
1 msk citronsaft
1 finhackad vitlöksklyfta
½ msk paprikapulver
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk gurkmeja
ca ½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
2 ansjovisfiléer skurna i mindre bitar
Lägg alla ingredienser till kryddblandningen i en mixerbunke.
Kör på full effekt tills det blir en krämig röra, se till så allt blir väl blandat.
Flytta över till en större bunke och blanda med rumstempererat smör och äggula, vispa fluffigt med elvisp.
Fördela smöret i små skålar eller forma till rullar i smörpapper.
Du kan också spritsa smöret till små rosor med spritspåse och en grov tyll.
Förvara i kyl eller frys och ta fram i god tid före serveringen, så kommer alla härliga kryddsmaker fram.
Här kan du läsa ett inlägg med 7 tips på olika kryddsmör och om fettets betydelse i vår mat.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!