Snabbt middagstips
Jag får ofta frågan vad jag gör av allt kycklingkött som blir när jag kokar kycklingbuljong.
Det kokta köttet är väldigt bra att ta till när jag vill ha en snabb middag, så jag brukar frysa in det i portionspåsar.
Här får du en riktigt lättlagad gryta som passar fint om du har färdiglagat kycklingkött, det går förstås lika bra att använda grillad kyckling eller steka bitar av färskt kött.
Kycklinggryta på en kvart 4 port
500 g kokt/grillad/stekt kyckling i bitar
1 stor aubergine
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 dl rödvin
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 dl kycklingbuljong
2 dl kalamataoliver
Salt och peppar
50 g smör/olivolja
Skär auberginen i kuber om 2×2 cm och paprikan i ungefär lika stora bitar.
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter.
Lägg i ytterligare en klick smör, eftersom auberginen oftast suger åt sig det mesta. Stek paprikan några minuter.
Häll på rödvin och buljong, låt puttra i 10 minuter.
Rör ner kycklingen och oliverna, koka upp så allt bli varmt.
Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till.
Fler goda recept för att förgylla dina måltider hittar du i min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Här kan du läsa mer om min matfilosofi och de övriga kokböckerna.
Här hittar du mer om min första bakbok som kommer ut i mars, Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.
Hej och tack för alla goda matrecept mm. Har köpt fina böcker och nu väntar jag på bakboken . Bara en fråga . Du skrev om nyttigheten av buljong från kokt kyckling samt också gelantin . Min okunnighet är att jag nästan aldrig använt det men hittade ändå några gelantinblad i mitt skafferi . Köpte på Hemköp gelantinpulver . Kände mig osäker och jag undrar är det så att jag skall köpa på hälsokost . Tack för svar . Med vänlig hälsning, Helene
Skickat från min iPhone
Hej Heleéne. Tack, glad att du tycker om mina recept. Gelatinblad fungerar, men det är bättre att köpa kollagenpulver på hälsokosten, där finns ekologiskt från nöt eller fisk/skaldjur. Jag kokar benbuljong, då får man i sig betydligt fler näringsämnen än i blad/pulver och så blir ju maten så god av det 🙂