Pannbiff 2-3 port
400 g blandfärs
1 liten gul lök
1 äggula
2 msk grädde eller majonnäs
1 msk sesamfrön
Salt och peppar efter smak
Smör till stekning
Hacka löken riktigt fint. Vill du ha en mildare löksmak i pannbiffen så stek den hackade löken i smör först, låt svalna innan den blandas med färsen.
Blanda snabbt ihop löken med köttfärsen och det övriga, smaka av så du får lagom sälta.
Låt smeten stå i kylen en halvtimme, så håller biffarna ihop bättre vid stekningen.
Forma med fuktade händer till små biffar, stek i omgångar i smör ett par minuter på var sida.
Lägg på ett fat eftersom och täck med folie, så eftersteker biffarna utan att de blir torra.
Som tillbehör till mina pannbiffsmörgåsar stekte jag skivad rödlök och smaksatte med en skvätt äppelcidervinäger, salt och peppar.
Brödskivan stekte jag i rejält med smör och lite nyplockade lingon satte pricken över i
Här hittar du receptet på det formbröd jag använde och här finns mitt valnötsbröd så kan du välja vilket du vill till din smörgås.
Fler av mina glutenfria brödrecept hittar du i de här kokböckerna.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Bilden nedan är en macka på ett ljust formbröd med cannelinibönor från bönkokboken.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!