Kantareller på två sätt

Svamptider

Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen.

På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott.

Kantareller förgyller verkligen den enklaste rätt, en stuvning fungerar fint bara som komplement till kokta grönsaker.

Här nedan får den bli ackompanjemang åt den bästa fjällfisk jag vet.

Kantarellstuvning 2 port

3 dl kantareller i bitar

25 g smör

2 dl grädde eller kokosgrädde

1 färsk, liten rödlök

1 tsk vit balsamvinäger

Salt och peppar

Skär löken i smala strimlor. Bryn smöret och låt svampen steka gyllenbrun ett par minuter.

Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund.

Salta, peppra och häll på vinägern och låt den koka in i svampen.

Tillsätt grädden, koka upp och låt småputtra ca 10 minuter så stuvningen tjocknar.

Servera till en stekt fisk, jag hade röding fångad av min syster och svåger.

Kokt romanesco, blomkål eller broccoli och några skivor smör är gott till.

Uppskattar du mina recept, ja då blir jag riktigt glad om du köper min nyutgivna kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Röding med kantarellstuvning

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/08/03/kantareller-pa-tva-satt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s