Pulled Chicken Wok

Snabbmat efter jobbet

Den senaste veckan har det blivit en hel del datorjobb med nya kokboksprojekt, därav min frånvaro från bloggen.

Jag har suttit på fina Mezza på 25-metersgatan, där är lugnt och svalt efter lunchtid, nu när vårvärmen kommit igång på allvar.

Det blev även lite matshopping, enda gången jag kan drabbas av shopaholic är när jag kommer in i en så här fin, ekologisk matbutik.

Ägarna och jag har väldigt liknande matfilosofi, känns så roligt att ha hittat en sån här matbutik i Alanya.

Rökt entrecôte, buffelyoghurt, fårost, halloumi, ägg och olivolja, allt av bästa sort blev inköpen den här dagen.

Jag har skänkt några av mina engelska kokböcker och Wonderbag-boken till butikens bibliotek, roligt att få visa upp min typ av mat även här.

Ekologiska godsaker från Mezza Gurme…

Du kan nu läsa några av mina kokböcker på Mezza…

Efter en sån här jobbdag har det varit bra att ha kokt kycklingkött från mitt senaste buljongkok att laga till middag när jag kommer hem.

Det har blivit soppa en dag, det receptet kommer senare, idag får du en smakrik wok.

Jag förbereder grönsakerna på morgonen, skär allt och lägger i kylen, så är det enkelt att svänga ihop en snabb middag.

En liten utflykt hann vi också med i onsdags morse, tog bussen upp till Borgen från Damlatas, den går 09.10.

Det var perfekt att komma upp så tidigt, vi hade hela härligheten för oss själva.

Jag gick runt och fotograferade allt det vackra, vårgröna, innan det blev en kopp te på det lilla mysiga caféet Son Durak.

Efter receptet följer bilder på utsikten från Borgen, missa inte det när du kommer till Alanya.

I maj ska den nya linbanan upp vara klar, den byggs nu för fullt från Kleopatrastranden vid Filikas, blir spännande att prova till hösten.

Kycklingwok 2 port

5 dl strimlad rödkål

3 dl kokt, sönderdelat kycklingkött

2 dl broccolibuketter

1 strimlad morot

1 strimlad, röd paprika

½ strimlad, gul lök

2 skivade vitlöksklyftor

½ dl kycklingbuljong

1-2 msk Calypso Tropical, ekologisk currykrydda

50 g smör till stekning

Salt

Börja med att bryna morotsstrimlor och broccoli några minuter i hälften av smöret.

Salta och krydda med Calypso Tropical eller vanlig curry om du inte har den.

Häll över i en gryta och stek resterande grönsaker i resten av smöret, krydda även det på samma sätt.

Blanda alla grönsakerna i grytan och rör ner kycklingbuljong och kycklingkött, låt allt bli riktig varmt.

Smaka av om du vill ha mer sälta eller styrka.

Servera med strimlad romansallad och granatäppelkärnor, ringla olivolja och pressad citron över salladen.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/03/30/pulled-chicken-wok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tack för jättebra blogg. Varit i Turkiet många ggr men som läget är i landet nu vill jag inte åka. Har du inga funderingar kring att åka till ett icke demokratisk land?

    • Hej Åsa. Vi bor här i Alanya på vintrarna sen 14 år och trivs mycket bra med det oerhört vänliga, turkiska folket. Vi vill gärna hjälpa dem nu när de har det tufft ekonomiskt, när många liksom du väljer att inte åka hit. Så vi fortsätter alltså att resa till Alanya och stötta våra vänner 🙂

  2. Finns det någon alternativ krydda eller kryddblandning man kan använda istället för den du rekommenderar?

    • Jag skriver att du kan använda curry, om du läser vidare i receptet 😉

      • Tack. Ibland läser man slarvigt. 🙂

      • Förstod nästan det 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s