Sockerfritt gelégodis LCHF/Paleo

Hallongelé

Lördagsgodis

Idag får du tips på ett naturligt gott godis.

Så mycket bättre än godisbutikernas geléhallon i både smak och innehåll.

Hallongelé

2 dl ekologiska hallon

50 g smör eller kokosolja

3 tsk gelatinpulver utrört i 0,5 dl vatten

Koka upp hallonen, rör i smör och gelatin.

Häll upp i form, låt svalna och ställ i kyl att stelna.

Skär i bitar och njut av ett nyttigt lördagsgodis.

Gelén håller sig en vecka i kylen, men du kan också förvara den i frysen och ta fram eftersom.

De blir då lite lösare i konsistensen, smält då gelén och låt den stelna i kyl igen.

Klicka på bilden nedan så kommer du till ett liknande recept gjort på svarta vinbär.

Och här en länk till ytterligare ett av mina gelégodisar.

Sockerfritt gelégodis med svarta vinbär, lime och kokos

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/09/24/sockerfritt-gelegodis-lchfpaleo/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Funkar det att byta ut gelatinpulvret mot gelatin blad?

    • Ja det går fint 🙂

      • Har förstått det som att det går åt 2 st blad på 1 tsk pulver? 🙂

      • Ja, det stämmer, det brukar stå på förpackningarna också.

    • Gå in via länken till min nå andra gelégodisar i slutet av inlägget, det är gjort med gelatinblad, så ser du hur du gör 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.