Lördagsgodis
Idag får du tips på ett naturligt gott godis.
Så mycket bättre än godisbutikernas geléhallon i både smak och innehåll.
Hallongelé
2 dl ekologiska hallon
50 g smör eller kokosolja
3 tsk gelatinpulver utrört i 0,5 dl vatten
Koka upp hallonen, rör i smör och gelatin.
Häll upp i form, låt svalna och ställ i kyl att stelna.
Skär i bitar och njut av ett nyttigt lördagsgodis.
Gelén håller sig en vecka i kylen, men du kan också förvara den i frysen och ta fram eftersom.
De blir då lite lösare i konsistensen, smält då gelén och låt den stelna i kyl igen.
Klicka på bilden nedan så kommer du till ett liknande recept gjort på svarta vinbär.
Och här en länk till ytterligare ett av mina gelégodisar.
Funkar det att byta ut gelatinpulvret mot gelatin blad?
Ja det går fint 🙂
Har förstått det som att det går åt 2 st blad på 1 tsk pulver? 🙂
Ja, det stämmer, det brukar stå på förpackningarna också.
Gå in via länken till min nå andra gelégodisar i slutet av inlägget, det är gjort med gelatinblad, så ser du hur du gör 🙂